Amosparken skolassa vietettiin veteraanipäivää

27.4.2017 - Kati Lönnqvist

OD6A5750_1

Amosparken skolassa oppilaat saivat arvokkaita vieraita kansallisena veteraanipäivänä 27.4. Nils Henrik Nykänen kävi kertomassa, kuinka sodat vaikuttivat Suomen rajoihin. Bengt Drugge kertoi suomenhevosen merkityksestä sodassa. Hevoset olivat niin tärkeitä, että ilman niitä ei olisi pärjätty. Sotaveteraani Kurt Antskog kertoi omista kokemuksistaan sodassa.

Antskog aloitti esitelmänsä ajasta ennen sotaa, jolloin omassa kotikylässä ei vielä ollut puhelinta ja sähköä. Hän painotti, kuinka suuri ero silloisella ja nykyisellä ajalla on. Sanonta "vanhoina hyvinä aikoina" ei päde tässä, nykyään on paremmin.

Oppilaat kuuntelivat keskittyneesti Antskogia. Hän vastaili esitelmänsä ohessa oppilaiden esittämiin kysymyksiin, kuten mikä oli pahinta, mitä koit sodassa, haavoituitko, pystyittekö nukkumaan öisin, millaisia aseita oli käytössä, millaista armeijakoulutusta silloin annettiin, miten posti kulki jne. Mahdollinen vapaa-aika armeijassa kiinnosti myös, mitä silloin tehtiin? Lopuksi Antskog esitteli saamiaan muistoristejä ja mitaleja.

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram