Yli 30 vuotta kardemumman tuoksuisia aamuja

Kimito Bagare_2_artikel

Huhujen mukaan Tonyn poika Ludvig Holtegaard jatkaisi isänsä työtä mutta tämä ei pidä paikkaansa, kertoo Tony. Jotain suunnitelmia jatkon suhteen on mutta kaikki aikanaan, lisää Tony.

Viimeiset 30 vuotta olemme saaneet nauttia Kemiön leipomon tuotteista, 13.8 jää leipuri Tony Holtegaard eläkkeelle ja mitä tapahtuu leipomon kanssa on vielä avoinna. Holtegaard on pyörittänyt leipomoa vuodesta -84, paljon on sinä aikana ehtinyt muuttua, niin koneet kuin raaka-aineet, jauhot ovat siinä ajassa ainakin parantuneet laadultaan huomattavasti, hän kertoo.  

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202132

Kemiössä kaikki tehdään käsin ei ole mitään linjastoa, olen enemmän sellaisen raskaan työn tekijä, hymyilee Tony. Ostaessasi kaupasta ranskanleivän, siihen ei ole kukaan koskenut käsin vaan sinä olet ensimmäinen joka siihen koskee, toista se on täällä, käsityötä alusta loppuun, hän kertoo. Kaupan ranskanleivän tekoon menee noin pari tuntia ja jos siitä haluaa oikeasti hyvää, siinä kestää 4-6 tuntia. 

Kaikki päivät leipomossa ovat erilaisia, saa olla luova, kokeilla uusia juttuja, reseptejä ja tekniikoita jotkut on jäänyt ja toiset todettu vain huonoiksi ja siirrytty eteenpäin. YouTubesta löytyy myös paljon leivontaan liittyvää ja niitä on ihan mielenkiintoista katsoa. Hapanleipätaikina on mielekkäin työskennellä ja leipoa, kertoo Tony.

Teksti & kuva: Heidi Sten

Kimito Bagare_3_artikel

Kimito Bagare_5_artikel

Kaikkea ei leivota aamuyöstä, päivän mittaan tehdään taikinoita. Lehtitaikinan pitää levätä kaulintojen välissä.

Raakaa voimaa tarvitaan myös tässä vaiheessa.

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram