Yhteisvastuu-konsertti paikallisin voimin

Solveig Björklund-Sjöholm, Katarina Dahlqvist och Peter Södergård.

Solveig Björklund-Sjöholm, Katarina Dahlqvist & Peter Södergård.

Kemiönsaaren seurakunta järjestää 4.2. klo 14 alkaen Ruukinhallissa Taalintehtaalla Yhteisvastuu-konsertin ja tempauksen. Mukana on suuri joukko kemiönsaarelaisia laulajia ja muusikoita. Konsertissa kuullaan sekä maallista, että kirkollista musiikkia.

- Tämä on Kemiönsaaren seurakunnan suurin satsaus Yhteisvastuukeräyksen puitteissa. Kunta toimii tässä yhteistyökumppaninamme. Olemme kiinnostuneita musiikista ja saarella on paljon taitavia muusikoita. Siksi halusimme järjestää tämän näin isosti. Esiintyjiä on yhteensä noin 100. Konsertissa saadaan kuulla musiikkia laidasta laitaan. Esimerkiksi Kemiön suomenkielisen yläkoulun oppilasorkesteri on harjoitellut ohjelmistoa konserttiin musiikinopettajansa Carita Lagerspetzin johdolla, musiikkiohjaaja Peter Södergård kertoo.

Muusikot esiintyvät ilmaiseksi. Meillä on sen lisäksi mukana vapaaehtoisia parisenkymmentä. Osa toimii esimerkiksi järjestyksenvalvojina ja parkkivahteina. Osa leipoo. Seurakunnan työntekijät ottavat myös osaa leipomiseen. Ensiavusta vastaa SPR. Lapsille on oma leikkinurkkaus, jossa on mm. ongintaa ja palapelejä. Järjestämme myös arpajaiset, diakoni Solveig Björklund-Sjöholm jatkaa.

- Monet ihmiset ovat tulleet itse tarjoutumaan vapaaehtoisiksi konsertin järjestämisessä, mistä olemme todella iloisia ja kiitollisia. Konsertin tuotto menee lyhentämättömänä Yhteisvastuu-keräykseen.

Tapahtuma alkaa klo 14.00 konsertilla, joka kestää 1,5 tuntia. Sitä seuraa kahvitauko, jolloin voi osallistua esimerkiksi arpajaisiin. Tauon jälkeen musiikki jatkuu tunnin verran. Ohjelmaa johtavat kirkkoherra Katarina Dahlqvist ja Leif Lindgren. Äänentoistosta vastaa SteelSound.

Konsertissa esiintyvät:

Klo 14.00: Showdown, Kimito Island Big Band, Lapsikuoro, Cento, Sara Nyqvist, Dalsbruks Dragspelsklubb ja The Prima Donnor.

N. klo 16:20: Tupa’s Secret, Kemiönsaaren seurakunnan kirkkokuorot, Twilight, Kake & Co ja Baltic Gospel Singers.

Sisäänpääsy aikuisille 20 € (sis. kahvit), alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

 

Teksti ja kuva: Kati Lönnqvist

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram