Voitto kauden viimeisessä futsal-ottelussa

KSF:n futsalnaiset tuli lopuksi toiseksi taulukossa.

KSF otti revanssin aiemmin samana päivänä KaaPo 2:ta vastaan kärsityn tappion jälkeen.

Kimito Sportföreningin futsalnaiset pelasivat kauden viimeisen ottelunsa Raisiolaista RaiFua vastaan Taalintehtaan Ruukinhallissa lauantaina 2. maaliskuuta. Aiemmin päivällä KSF oli hävinnyt Kaarinan KaaPo 2:ta vastaan ja nyt kemiönsaarelaiset halusivat revanssin.

KSF:n ja RaiFun välinen ottelu oli paljon tasaisempi kuin ottelu, jonka keltamustat pelasivat KaaPo 2:ta vastaan tuntia aiemmin. Peliotteesta huolimatta KSF päästi silti pelin ensimmäisen maalin kolmannella minuutilla. Salla Rankkila teki maalin 0–1.

Myös tässä ottelussa keltamustilla oli paljon laukauksia maalia kohti. Julia Byman sai pallon osumaan ylärimaan pelin yhdeksännellä minuutilla, mutta se kimposi takaisin kentälle. Myöhemmin myös Byman osui tolppaan.

Vierasjoukkueen maalivahti Minttu Truhponen piti huolen siitä, että numerot pysyivät alhaalla. Ilman hänen päättäväisiä ryntäyksiään keltamustat olisivat saattaneet mennä tauolle johdossa. Tällä kertaa he eivät menneet. Truhposelle tämä oli ensimmäinen kerta, kun hän kohtasi KSF:n.

– Pelasimme hyvän pelin, vaikka hävisimmekin. Voisimme olla tarkempia syöttöpelissämme, hän sanoo.

KSF:n avausmaali näki päivänvalon toisella puoliajalla Tindra Eggertin osumalla. Eggert teki päivän ensimmäisen maalinsa 17. minuutilla, ja minuuttia myöhemmin joukkuetoveri Janina Broman kasvatti johdon 2–1: een.

RaiFu pelasi muodostelman mukaan kahta puolustajaa ja kahta hyökkääjää. Tämä sopi erittäin hyvin KSF:lle, joka oli nopeampi pallon kanssa ja loi useita vaarallisia mahdollisuuksia. Keltamustien maalivahti Ellinor Illman teki myös useita tärkeitä torjuntoja ottelun aikana.

Eggert kasvatti KSF:n johdon 3–1: een 21. peliminuutilla. Vierailijoiden Krista Tikka kavensi kavennuksen 2–3: een pian tämän jälkeen. Hetken tuntui, että RaiFu voisi pelata tiensä takaisin peliin. Mutta ei. Eggert viimeisteli hattutemppunsa 29. minuutilla ja muutama sekunti ennen pelin loppua Ida Nyholm teki loppulukemat 5–2. Lopputulos ei taaskaan kerro koko totuutta, kuten Nyholm huomauttaa.

– Se oli tasainen ottelu, jonka me sitten käänsimme eduksemme, hän sanoi.

KSF päättää futsalkauden 27 pisteellä ja sarjataulukon toisella sijalla, pisteen sarjavoittajaa Turkulaista TuPyä jäljessä neljännessä divisioonassa. Sekä Nyholm että valmentaja Fredrik Laurén näkevät, että syksyllä alkavalle kaudelle on hyvät mahdollisuudet koota uusi joukkue. KSF: llä on hyvä perusta, jolle rakentaa, ja erityisesti hyökkäyspari Julia Byman – Tindra Eggert aiheutti päänvaivaa RaiFulle.

TEKSTI & KUVA: JOHN ILLMAN