Vincent ja Aron uneksivat skeittipuistosta

vincent_aron_aaltonen_artikel

Vincent ja Aron Aaltonen harjoittelevat mielellään temppuja. 

Taalintehtaan keskustassa näkee usein Vincentin ja Aron Aaltosen. 12-vuotiaat kaksoisveljekset kavereineen harjoittelevat temppujen tekemistä ”skooteilla”, eli potkulaudoillaan. Eniten he liikkuvat torin ympäristössä, jossa korkeuserot mahdollistavat temppujen tekemisen. Oppiakseen temppuja he katsovat YouTube -videoita. Omasta mielestään he ovat aika taitavia. Aron uskoo olevansa veljeään taitavampi. Pojat kertovat kaatuneensa monta kertaa ja satuttaneensa itsensä joka puolelta. Suuremmilta onnettomuuksilta he ovat kuitenkin säästyneet.

POJAT UNEKSIVAT oikeasta skeittipuistosta, jossa pääsisivät harjoittelemaan kavereidensa kanssa. Heidän Bettina -äitinsä on yhdessä poikien kavereiden vanhempien kanssa käynnistäneet keskustelun skeittipuiston perustamisesta. On perustettu Facebook -ryhmä.

Kunta on kehittämässä urheilukentän ympäristöä ja on tietoinen nuorten toiveesta. Tarkoituksena on keskustella parhaimmasta paikasta nuorten kanssa.

Vincent ja Aron ovat hyvin tietoisia siitä, mitä he haluavat puistoon. Tarvitaan yksi tai kaksi quarter pipe -ramppia. Ne tehtäisiin mieluiten kestävästä betonista. Poikien mukaan niiden ei tarvitse olla kovin suuria tai korkeita. Näin vältyttäisiin onnettomuuksilta. Aronin mukaan parasta olisi, jos kaksi ramppia asetettaisiin puiston kummallekin puolelle ja lisäksi väliin muutamia laatikkoja hyppyjen harjoittelua varten.

– Mielellään lisäksi muutamia reilejä luisumiseen.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen)

kompass_254x140_abl_202119

 

Scootit ovat heidän kaveriensa suosikkeja. Niillä on skeittilautoja helpompi liikkua ja tehdä temppuja. Löytyy sekä halvempia että kalliimpia. Kalliimmat ovat tukevampia ja kestävät temppuja ja hyppyjä paremmin.

VINCENT JA ARON ovat kuulleet kahdesta skeittipuistoehdotuksesta. Toinen on urheilukentän hiekkakenttä, toinen liikuntahallin viereinen paikka. Heidän mielestään kumpikin toimisi. Ehkä lähempänä keskustaa oleva liikuntahallipaikka toimisi paremmin. Sinne pääsee asfaltoitua tietä pitkin eikä scootteja tarvitse kantaa.

– Pääasia, että saamme skeittipuiston, he sanovat.

Teksti & kuva: Maria Manelius, Käännös: IS