Veroilmoituksen tarkistamisen aika on nyt

eurogrisen_0016692r

Palkan- ja eläkkeensaajien ensimmäinen veroilmoittamisen määräpäivä on tiistaina 5.5. Muut määräpäivät ovat 12.5. ja 19.5. Jokaisen oma määräpäivä on merkitty esitäytetylle veroilmoitukselle ja OmaVeroon.

Viisi miljoonaa palkan- ja eläkkeensaajaa ovat saaneet esitäytetyn veroilmoituksensa maalis-huhtikuussa. Verohallinnon viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki muistuttaa, että nyt on aika toimia.

– OmaVerossa esitäytetyn veroilmoituksen tarkistaminen käy nopeasti. Jos tietää että veroilmoitukseen on täydennettävää, esimerkiksi vähennyksiä, tarvittavat tiedot kannattaa varata valmiiksi esille. OmaVero ohjaa käyttäjää eteenpäin, Hietamäki neuvoo.

 

Tarkista tulot, vähennykset ja tilinumero

Nilla Hietamäki kertoo, että valtaosalla esitäytetyn veroilmoituksen tiedot ovat jo valmiiksi oikein. Hän kuitenkin muistuttaa, että veroilmoituksen tietojen oikeellisuus on asiakkaan vastuulla.

– Tiedot pitää aina tarkistaa. Jos ne ovat oikein eikä täydennettävää ole, ei tarvitse tehdä mitään.

– Jos ilmoitusta tarvitsee täydentää, apua saa vero.fi-sivuilta sekä Verohallinnon chatista ja some-kanavilta. Olemme koonneet yksinkertaisia ohjeita, joiden avulla veroilmoituksen täydentäminen sujuu helposti. Chat neuvoo arkisin virka-aikaan ja veroilmoituksen jättöviikoilla maanantaisin ja tiistaisin kello 19:ään saakka.

Tulojen ja vähennysten lisäksi esitäytetyltä kannattaa tarkistaa omat perustietonsa.

– Erityisesti kannattaa katsoa, että tilinumero on oikein. Se nopeuttaa mahdollisen veronpalautuksen saamista, Hietamäki toteaa.

 

Myös kiinteistöverotuspäätöksen tarkistamisen aika on nyt – veron maksun aika vasta myöhemmin

Kiinteistön omistavilla henkilöasiakkailla on huomenna määräpäivä myös kiinteistöverotuspäätöksen tarkistamiselle. Kiinteistöverotuspäätökset on toimitettu asiakkaille maaliskuussa.

– Myös kiinteistöverotuspäätöksen tiedot kannattaa tarkistaa. Jos korjattavaa tai täydennettävää on, korjaukset kannattaa tehdä OmaVerossa. Määräpäivä korjauksille on 5.5., Nilla Hietamäki sanoo.

– Kiinteistöveron maksupäivät ovat vasta myöhemmin. Tänä vuonna kiinteistöveron maksupäivät ovat ensimmäistä kertaa eri aikaan eri asiakkailla. Valtaosalla henkilöasiakkaista kiinteistöveron maksupäivät ovat elokuussa ja lokakuussa.

 

Lue lisää: Näin tarkistat veroilmoituksen