Vahva FC Åland otti pisteet Björkbodasta

FC Boda FC Åland 19.8.2017

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Ahvenanmaalaisten selkeän voittoon. Sama tahti jatkui kun vierasjoukkue kaatoi FC Bodan 0-4 ja otti täydet pisteet Ahvenanmaalle.

Ottelu oli ainoastaan 13 minuuttia vanha, kun FC Åland otti ohjaat ottelussa, Elias Erikssonin vapaapotkuosumalla, joka meni Bodamuurin kautta  maaliin.

Juuri ennen puoliajanviettoa kolmosen maalipörssiä johtava Amani Rezgarilla oli erinomainen paikka lisätä FC Ålandin johtoa. Hänen laukauksensa suuntautui kuitenkin maalin ohitse ja joukkueet lähtivät 0-1 tilanteessa puoliajanviettoon.

Toinen puoliaika jatkoi samalla tyylillä kun ottelun ensimmäinen. FC Åland rakensi paikkoja ja FC Boda haki vastaiskuja.

Kun ottelu oli pelattuna 65 minuuttia, Rezgar pääsi rangaistusalueellaa vapaaksi ja sijoitti kauden 15 maalinsa kylmästi verkon puolelle.

Ottelun loppua kohden, Boda hukkasi keskittymisensä puolustuspelaamisessa ja FC Ålandin John Blomqvist sai 83 minuutilla tehdä 0-3 maalin ja kolme minuuttia myöhemmin, Samuel Nordberg iski pelin 0-4:ään.

FC Åland osoitti vahvalla pelillä miksi he ovat sarjataulukon piikkipaikalla. FC Bodalla oli vaikeuksia rakentaa maalipaikkoja ja Jimmy Röblomin, Djibril Lakhin sekä Sebastian Westerholmin kaltaisten hyökkäysvoimien puuttuminen kokoonpanosta näkyi selvästi.

FC Bodan valmentaja John Byman oli pettynyt tappion jälkeen mutta meinasi että joukkue pysyi hyvin ottelutaktiikassaan.

- FC Åland luotti siihen että heidän tähtipelaajat onnistuisivat. He ovat taitavia ja rakentavat paljon hyökkäyssuunnassa. Heidän toinen osuma upotti meidät lopullisesti, Byman toteaa.