Uusi rapuyrittäjä Kemiönsaarella

20.8.2020 - Michael Nurmi

kraftforetagare_artikel

Sabina Magnusson keittää rapuja.

Sabina Magnusson on vuodesta 2007 toiminut oman F:ma Sabina Magnusson -nimisen cateringyrityksensä puitteissa. Palveluihin kuuluvat myös tarjoilu ja siivous. Nyt toimintaan kuuluu myös kotimaisten täplärapujen keittäminen ja myynti. Toiminnan nimi on Skärgårdskräftan (saaristorapu).

Kun Ilmoituslehti vierailee, hän on kotonaan toimintaan täydellisesti varustetussa autotallirakennuksessa täyttämässä vettä suuriin patoihin, jossa vastapyydetyt ravut keitetään. Kiirettä riittää. Onhan rapukausi täydessä vauhdissa. Hän kertoo uurastavansa aamusta iltaan.

Syy, miksi hän aloitti raputoimintansa, liittyy koronaan. Oli pakko kehittää yrittämistä, kun virus vähensi liikevaihtoa. Hän kertoo myös, että hänellä on pitkä kokemus rapujen keittämisestä. 

- Kun aiemmin asuin Dragsfjärdenjärven lähellä ravustimme omaan tarpeeseen.

Kaupan olevat ravut eivät kuitenkaan ole itsepyydettyjä vaan Säkylästä.

Magnussonin mukaan yksinyrittäjällä kuuluu olla monta rautaa tulessa selviytyäkseen. Skärgårdskräftan täydentää catering- ja muita toimintoja. Hänen tietääkseen Kemiönsaarella ei ole kuin yksi toinen rapuyrittäjä joten hän uskoo toisellekin riittävän markkinarakoa. Hän toteaa ilosena, että kysyntää näyttää riittävän.

Text & foto: Rebecca Börman/IS

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram