Uusi kylätoimikunta haluaa kohentaa Kemiön keskustaa

10.5.2019 - Michael Nurmi

kimitobyalag_IMG_6649

Kemiön keskusta sai oman kylätoimikuntansa maanantaina. Aloitteentekijä Sussi Gustafsson allekirjoitti perustamisasiakirjan ensimmäisenä, Mona Söderblom toisena.

Kemiönsaarelle syntyi maanantaina uusi kylätoimikunta. Kymmenkunta asiasta kiinnostunutta allekirjoitti perustamisasiakirjan. Aloitteentekijä, Sussi Gustafsson sanoo, että yhteinen järjestö on tarpeen, jos esimerkiksi halutaan kehittää keskustaa ja järjestää tapahtumia.

- Katsoin Facebookista, löytyisikö mielenkiintoa kylätoimikunnan perustamiseen ja palaute oli myönteistä. Lähdin siis perustamaan toimikuntaa, hän kertoo.

Kokoukseen ottivat osaa kyläläiset ja muutama paikallinen yrittäjä. Nyt aktivistit toivovat lisää jäseniä toimikunnalle. Ihmiset voisivat kertoa, miten Kemiön kirkon-Vretan välistä aluetta voitaisiin kehittää. Jo maanantaina esitettiin, että paikalle tarvittaisiin parempaa viitoitusta sekä siivousta. Etenkin tori ja sen lähiympäristö voisi saada lisää istutuksia koristeeksi ja tuulensuojaksi. Gustafsson kertoi, miltä hänen oma elämänsä voisi näyttää tulevaisuudessa.

- Kemiön keskustassa asuvilla olisi tapaamispaikka, eli sosiaalisia tilaisuuksia järjestettäisiin taalintehtaalaisten tapaan. Siellähän välillä on tarjolla vaikkapa pitkä pöytä ja kalakeittoa. Vanhana, kun haluan juttuseuraa voin käydä rollaattorin avulla torilla perjantaipäivänä, istuutua ja jutella ihmisten kanssa.

Kylätoimikunnan jäsenet, niiden joukossa Gustafssonin, hänen aviomiehensä Per-Erikin, Riitta Wuorio-Bäckin, Mona Söderblomin ynnä muiden tervehdys keskustan yrittäjille on, että ottaisivat yhteyttä, jotta pallo lähtisi pyörimään.

Sussi Gustafsson kertoo, että perjantaitori avautuu toukokuun 31 päivänä. Se on avoinna koko kesän klo 12-16.

- Nyt laitan kylätoimikunnalle oman Facebooksivun, hän sanoo.

 

Text och foto: Sam Cygnel Käännös: Ingrid Sandman

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram