Uusi Almakoti jo käytössä

5.12.2019 - Michael Nurmi

www_IMG_9088

Almakodin toiminta siirtyi viikon alussa Esperi Caren kiinteistöön Kemiön Mestarintiellä. Palotarkastaja oli todennut, että alkuperäisen Almakodin toiminta olisi kiellettävä terveyssyistä. Kunnanhallitus päätti muutosta maanantai-iltana, minkä jälkeen muutto toteutettiin välittömästi. Kunta vuokraa Esperin kiinteistön kolmeksi vuodeksi. Vuokrasopimusta voidaan jatkaa..

Vanhushuollon päällikkö Eva Manelius kertoo itse olevansa kunnanhallituksen päätökseen tyytyväinen.

- Tilanteeseen nähden päätös oli hyvä. Toki uusissa tiloissa on joitakin korjattavia puutteita, mutta olemassa olevien vaihtoehtojen joukossa päätös oli mielestäni niin hyvä kuin odottaa saattaa. Vanhushuollon kokonaisvastuuta kantavana katson tärkeimmäksi, että vanhukset ja henkilökunta ovat terveellisissä tiloissa. Se on kaikkein tärkeintä.

Manelius kertoo, että Almakodin asiakaspaikkoja vähennetään muuton vuoksi 32:sta 30:een. Almakodissa oli kaksi tyhjää paikkaa. Miten paikkojen vähennys vaikuttaa käytännössä henkilöstämäärään, hän ei osaa tässä vaiheessa sanoa.

- Ensin meidän on mukautettava toimintamme uusien tilojen mukaan. Jo nyt on tiedossa, että meillä yövuorossa on jatkossakin kaksi henkilöä.

Asiakkaiden omaisia informoitiin tiistaina pidetyssä kokouksessa.

NOPEAN päätöksen syy on, että äskeisen tilatarkastuksen mukaan Almakodista on löytynyt mikrobikasvustoa ja kosteusvaurioita sellisista paikoista, jotka ovat suorassa yhteydessä toimitilojen sisäilmaan. Vaurioita ja rakennusteknisiä ongelmia löytyi useista paikoista sekä uudesta että vanhasta rakennuksesta.

Esperin kiinteistö valmistui vuoden 2017 syksyllä.

 

Text och foto: Sam Cygnel, Käännös. Ingrid Sandman

www_IMG_9115

www_IMG_9087

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram