Thomas Åhlberg vuoden yrittäjä Kemiönsaarella

13.10.2022 - annonsbladet

thomas_ahlberg_art

Thomas Åhlberg on iloinen ja kiitollinen tultuaan valituksi Vuoden yrittäjäksi.

Taalintehtaan Strandhotelletin ja Restaurant Strand Kök & Barin toiminnasta vastaava  EETH-yritys Ab Oy valittiin lauantaina Kemiönsaaren kunnan Vuoden yritykseksi Varsinais-Suomen yrittäjien gaalassa Turussa. Yrittäjä Thomas Åhlberg iloitsee tästä toki sanoen, että hän ei ole sellainen henkilö, joka haluaa herättää huomiota. Mutta hän on siitä kiitollinen, että hänen pitkä työskentely on tällä tavoin huomioitu.

Toiminta käynnistyi vuonna 2007 yhteistyössä talon silloisen omistajan Gösta von Wendtin kanssa. Alussa toimittiin etenkin catering- ja kesäravintolan muodossa. Muutaman vuoden päästä Åhlberg alkoi hoitaa Strandhotelletia oman yrityksensä puitteissa. Vuonna 2016 hän osti kiinteistön, joka alun perin oli toiminut tehtaan ruokalana. Sen juuret ulottuvat aina 1850-luvulle. 

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

13.10_kompass_254x140_HighRes

Vuosien varrella hän on kunnostanut talon niin sisältä kuin ulkopuoleltakin. On rakennettu katettu veranta, johon mahtuu 60 asiakasta ja kesällä valmistui yläterassi, jossa 40 asiakaspaikkaa. Tällä viikolla ollaan avaamassa seinä, jotta saliin saataisiin lisää paikkoja. Sen jälkeen saliin mahtuu 60 asiakasta. Hotellissa on yhdeksän huonetta: sviitti omine saunoineen, seitsemän kahden hengen huonetta ja yksi yhden hengen huone. Kesäkauden aikana hotellihuoneet ovat ahkerassa käytössä. 

Åhlbergin lisäksi yritys työllistää neljä työntekijää ympäri vuoden. Kesäisin palkataan 10-12 kesätyöntekijää. Tämän vuoden kesäkausi oli suurin piirtein yhtä vilkas kuin ennen korona-aikaa.

Åhlberg korostaa, että ihmiset voivat vierailla ravintolassa muutenkin, kuin syödäkseen. Ravintolasta löytyy dart, biljardi ja muitakin pelejä. Hän katsoo mielellään, että ravintola miellettäisiin kylän olohuoneeksi, jonne voi tulla seurustelemaan. Kun saliin saadaan lisää paikkoja, mahdollisuudet erilaisten tapahtumien järjestämiseen paranevat. Jo perinteeksi tullut suosittu Winterrock järjestetään tietenkin tänäkin talvena. Åhlberg toivoo voivansa toteuttaa muitakin tapahtumia.

Yrittajagaala2022_art

Thomas Åhlberg, Kemiönsaaren yrittäjien puh.joht. Pirjo Stenman ja Carl-Johan Blomqvist/ Powder-Trans joka sai Yrittäjä timanttiristin. Kuva: (Yksityinen)

 

STRANDHOTELLET ja ravintola ovat auki joka päivä vuoden ympäri. Ravintola tarjoaa arkisin lounasta paitsi kesäkuukausina. À la carte-menyy vaihtelee kauden mukaan; pizzauuni on kuumana vuoden ympäri. Catering toimii myös. Åhlberg toivoo, ettei sähkön hinta nouse niin korkeaksi, että se vaikuttaa talven toimintaan.

strandhotellet_art

Strandhotellet.

Hän pitää Taalintehtaan kehitystä myönteisenä. Ravintolat täydentävät kesäisin toisiaan. Ensi kesänä hän aikoo panostaa uuteen konseptiin: pihaterassille tulee kioski ja kahvila. Kellarissa on vuokrattavissa oleva sauna. Seuraava hanke on ehkä saunaosaston kunnostaminen.

– Yrittäjä joutuu aina suunnittelemaan ja toteuttamaan asioita arjen toiminnan ohella, Åhlberg sanoo ja jatkaa työtään salin purettavalla seinällä.

 

Teksti & Kuva: Maria Manelius, Översättning: Ingrid Sandman

abl_prenumerera_6x185web

Tilauslomake

 

Tilaa kätevästi s-postitse info@abl.sillipilvi.fi
 
Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram