TeijoLog toimittaa ensimmäisen talon

teijolog_artikel1

Työt hallissa Taalintehtaalla täydessä käynnissä.

TeijoLogin ensimmäinen Taalintehtaalla rakentama talo on valmis toimitettavaksi tällä viikolla. Talo on 20 neliön kokoinen ja siinä on makuuhuone ja sitä isompi olohuone. Asiakkaalla oli sisäilmaongelmia Kemiön vapaa-ajan asunnossaan. Siksi hän tarvitsi ekologisen, kemikaalivapaan talon. 

Talon sisätilat rakennetaan TeijoLogin J. Forsbomilta vuokraamassa hallissa. SunMetin Ville Sundströmin valmistama peltikatto asetetaan, kun talo on paikallaan. 

Kantavat rakennelmat valmistuvat Taalintehtaan tehtaanalueen hallissa ja sisustus J. Forsbomin hallissa. Halliin mahtuu neljä moduulia saman aikaan. Sisätiloissa rakentamisesta on useita etuja: ei olla riippuvaisia vuodenajoista tai säistä ja rakennusmateriaalit pysyvät kuivina. Työ on joutuisampaa ja tehokkaampaa, kun kaikki tapahtuu samassa paikassa. Miku Forsbom ja Jani Launokorpi ovat valmistaneet omat lavettinsa moduulitalojen kuljettamiseen.

(Artikkeli jatkuu ilmoituksen alla))

kompass_254x140_abl_202104_rev2

LOKAKUUN alussa käynnistynyt toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Mikael Eggert kertoo yrityksellä olevan useita mielenkiintoisia projekteja työn alla. Vierasmökkien ja saunamökkien tilauksia saaristoon on tullut. Yritys toimittaa Kaarinaan modulit 500 neliön rivitaloa varten, ehkä lisäksi 800 neliön rivitaloon Hankoon. Neuvotellaan mielenkiintoisesta hankkeesta: satamatyöläisten yöpymistiloja Gambiaan. Edustaja Gambiasta on tulossa Taalintehtaalle helmikuussa tutustumaan modulitaloihin. Eggert kertoo, että Gambiassa on termiittiongelma. TeijoLog on kehittänyt termiittisuojan puulle. Se on osoittautunut toimivansa testeissä Gambiassa. Mikäli kauppa syntyy yritys valmistaa satoja modulitaloja vientiin Gambiaan.

– Joudumme silloin palkkaamaan lisää työvoimaa, Eggert sanoo.

 

TULEVAISUUTEEN suhtaudutaan myönteisesti. Yritys on päässyt hyvään alkuun ja yrityksen henkilökunta on todella mielissään tuloksistaan. Hinnatkin ovat kilpailukykyisiä. Piirustukset laaditaan asiakkaan toivomusten mukaan. Yhdistämällä useita moduleja pystytään valmistamaan ainutlaatuisia taloja. Kuljetuksetkin pystytään pitämään hinnaltaan kohtuullisina.

Nyt suunnitellaan puuosien katkomista automaattisesti, millä työaikaa säästyisi. Mikäli Gambia -projekti toteutuu tämä  olisi välttämätöntä. Tällä hetkellä yritys työllistää yhden henkilön omistajien lisäksi. Palveluita ostetaan myös muilta yrityksiltä. 

– Kemiönsaarella on hyviä työntekijöitä eikä meillä ole ongelmia toimeksiantojen suhteen, Tom Ek kertoo. 

 

Text och foto: Maria Manelius/IS

teijolog_artikel2

Talo on ekologinen eikä kemikaaleja ole käytetty.