Tärkeä voitto FC Bodalle

2.6.2017 - Tobias Björklund

FC Bodalle 1-3 (1-2) voitto TPK:sta Turussa tilannerikkaassa ottelussa (käännös artikkelista myöhemmin)

FC Boda tar en mycket viktig bortavinst mot TPK i fotbollens division tre. Speciellt den första halvleken bjöd på stor dramatik, nämnvärt är också att FC Boda tilldelades hela tre straffsparkar under matchen.

Redan i den fjärde minuten fick FC Boda en straffspark då Jimmy Röblom vann löpduellen mot TPK:s backlinje. TPK-målvakten Stefan Wahlsten räddade dock Fredrik Börmans försök.

Det dröjde inte länge förrän Boda skulle få ett nytt försök från straffpunkten. Robert Lindqvist är säkerheten själv och 0-1 är ett faktum.

Jimmy Röblom och Djibril Lakh orsakar stora problem för motståndarnas backlinje och i den 23 spelminuten står duon bakom 0-2 målet. Lakh serverar ett fint inlägg i boxen som Röblom förvaltar på bästa sätt.

Den händelserika första halvleken fortsatte och i den 33 minuten reducerar TPK till 1-2 genom Jyri Sundin, som blir ledig i straffområdet och petar in bollen i mål från nära håll. Ställningen 1-2 håller sig halvleken ut och Boda går till pausvila i ledning. FC Bodas snabba anfallare skapar stora problem hos TPK-försvaret halvleken igenom, speciellt Röblom var ständigt ett hot.

Den andra halvleken började liksom den första dramatiskt. Boda tilldelas i den 51 minuten sin tredje straff för dagen, då bollen tar på en TPK-spelares hand i straffområdet. Robert Lindqvist gör sitt andra försök för dagen, men Wahlsten drar återigen det längre strået och står för en fin räddning.

TPK arbetar sig in i matchen och får många avslut på mål, de riktigt heta målchanserna saknas ändå och Erald Gjondedaj räddar allt som kommer fram till mål.

I den 86 matchminuten kommer inhopparen Lucas Johansson fri mot målvakten och gör inga misstag. FC Boda går upp i en 1-3 ledning och kan spela bort de sista minuterna utan större problem.

Christian Björkman spelade stabilt på sin centrala mittfältsposition och är efter matchen nöjd med resultatet.

– Vi kämpade bra matchen igenom och hjälpte varandra. Försvaret kändes stabilt och vi höll motståndarna borta från de riktigt farliga lägena.  Framåt fungerade det också bra, speciellt Jimmy Röblom skapade stor oro hos motståndarna.

Björkman menar ändå att man kunde ha hållit i bollen mera och att laget ibland gjorde felaktiga beslut.

Den stora matchprofilen i FC Boda var Jimmy Röblom, men hela laget är värt ett omnämnande för en stabil insats. Hos hemmalaget var Wahlsten den största profilen med sina två straffräddningar.