Tanja Holmström muutti elintapansa, opastaa nyt muita

tanja_holmstrom._artikel

Coaching on intohimo Tanja Holmströmille.

Tanja Holmström katsoi joitakin vuosia sitten, että hänen elämänsä oli juuttunut paikalleen. Hän oli uupunut ja melkein kaikki tuntui raskaalta. Hän on koulutukseltaan kokki ja oli työskennellyt keittiöissä yli 20 vuotta. Hänestä tuntui, että pelkkä ruoanlaitto ei ollut tarpeeksi antoisaa. Hän huomasi NPL-koulutuksen: NPL tarkoittaa neurolingvististä ohjelmointia eli arjen psykologiaa. Hän päätti ilmoittautua. Koulutus avasi hänen silmänsä mielen terveydelle ja siihen, miten itse voi vaikuttaa hyvinvointiinsa. Koulutuksen myötä hän on muuttanut elintapansa. Aiemmin hän kärsi huonosta, miltei olemattomasta itsetunnosta, hänen oli vaikea tehdä päätöksiä eikä osannut erottaa empatiaa sympatiasta. Tänään hän tietää mitä elämältään haluaa, hänen itsetuntonsa on vahva ja hän on täysin tietoinen arvoistaan ja tarpeistaan. Tämä helpottaa päätöstentekoa ja omien rajojen tuntemista.

- Prosessi on muuttanut minua. Nyt näen hyvää siinä, mikä ennen tuntui rumalta. Henkilökohtainen kehitys ei ole pelkkää kurssin suorittamista vaan se tuo mukanaan uuden elintavan, hän sanoo.

KOULUTUKSEN ensimmäinen jakso keskittyy henkilökohtaiseen kehitykseen. Syvennytään itseensä ja oppitaan tuntemaan itsensä syvällisemmin. Tutustuu työkaluihin, joilla pystyy murtamaan huonoja käyttäytymismalleja ja luomaan uusia tapoja, joilla saa lisäenergiaa ja elämäniloa.

Peruskoulutuksen suoritettuaan Holmström jatkoi koulutuksen toiseen osaan. Se keksittyy toisten opettamiseen ja auttamiseen.  Kun hän koulutuksen puitteissa sai harjoitella omien asiakkaiden parissa, hän havaitsi pian, että tämä on hänen alansa. Koulutuksen jälkeen hän on aloittanut asiakkaiden ohjaamisen päivätyönsä ohella. Hänellä on ollut erilaisia asiakkaita, mm pienten lasten äitejä, jotka ovat olleet samassa tilanteessa kuin hän itse oli muutamia vuosia sitten. Ruuhkavuosina on helppo unohtaa huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Silloin voi tarvita apua löytääkseen jäleen oma sisäisen energian. Toiset taas tarvitsevat apua elämäntilanteensa muuttamiseen, työpaikan vaihtamiseen tai uskaltaakseen perustaa oman yrityksen.

(Artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202112

MIELEN harjoittaminen on tätä aikaa. Yhteiskunta pyörii aina kiireisemmin ja ihmiset kokevat yhä enemmän stressiä. Samalla yhä useammat ovat tulleet tietoisiksi siitä, miten tärkeää on huolehtia hyvinvoinnistaan. Holmström korostaa, että ihmisen ei tarvitse voida huonosti ottaakseen yhteyttä coach -ohjaajaan. Tämä on tehokas tapa päästä päämääräänsä tai toteuttaa unelmansa. Oppii tuntemaan itsensä ja itsearvostus kasvaa. Pysähtyen pohtimaan, mikä on omassa elämässä tärkeää. Kaikki ihmiset ovat ainutlaatuisia ja heillä on erilaiset tarpeet.

Coach -ohjauksen alussa lähdetään nykytilanteesta ja tähdätään toivottuun tilanteeseen. Tämän suhteen se poikkeaa terapiasta, jossa enemmänkin keskitytään menneeseen. Työstetään myös lapsuudesta saakka omaksuttuja toimitamalleja, jotka vaikuttavat nykypäivän elämään.  Muutoksen ei välttämättä tarvitse olla perusteellista vaan voi tapahtua pienin askelin kohti kevyempää ja iloisempaa elämää. Opitaan tunnistamaan tunteet ja vaikuttamaan tunteisiin ja tekoihin. Oppii ymmärtämään toimintatapansa ja miten eri tilanteissa reagoi. Coach -ohjaaja auttaa katsomaan asioita uudelta kannalta ja hän asettaa oikeita kysymyksiä. On uskallettava mennä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, kokeilla uusia asioita ja oppia nauttimaan hetkestä.

HOLMSTRÖM jatko-opiskelee Mental Coachsi ja Ravinto/Elintapa -neuvojaksi. Hän ei suosittele erikoisruokavalioita vaan puhtaita ja luonnollisia elintarvikkeita. Terveellisen ruoan kuuluu olla hyvää, sen nauttiminen hauskaa ja helppoa. Pääasia on, että ihminen itse huomioi ravintonsa ja milloin olisi syötävä. Olemme kaikki erilaisia ja siksi tarvitsemme henkilökohtaisen ruokavalion voidaksemme hyvin. Jotkut esimerkiksi tarvisevat toisia enemmän proteiineja, toiset taas enemmän hiilihydraatteja.

Holmström muutti ruokavalionsa aika perusteellisesti sen takia, että hänellä on herkkä vatsa. Nykyään hän syö hyvin monipuolisesti mutta kohtuumääriä. Etuna on hänen kokin koulutuksensa ja monien vuosien kokemus. Hän on vuosien varrella kerännyt paljon reseptejä ja niitä hän jakaa asiakkailleen. 

Hänen mukaansa ruoka-annoksen mieluiten pitäisi koostua kaikista sateenkaaren väreistä. Ruokaneuvonnassaan hän huomioi yksilön ja antaa muitakin hyvinvointiin vaikuttavia neuvoja, kuten unesta, liikunnasta ja palautumisesta.

Text och foto: Maria Manelius / IS

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram