Talviuintia nyt myös Ekniemen leirintäalueella

18.1.2024 - annonsbladet
Ekniemen lomakyla avanto
Talviuinti on nyt mahdollista Ekniemen leirintäalueella.

Ekniemeen on tullut kävijöitä monelta eri paikkakunnalta harjoittelemaan talviuintia.

Talviuinnin ystävät voivat nyt iloita siitä, että Kemiönsaarella on uusi talviuintipaikka. Viimeisin uimaranta on rakennettu Ekniemen leirintäalueelle, ja se valmistui joulukuun alussa.

– Meillä on ollut vieraita Kemiönsaarelta ja muualta. Aluksi tänne tuli vähän ihmisiä talviuimaan, mutta ihmisiä tulee koko ajan lisää, kertoo Ekniemen lomakylän yrittäjä Suvi Nieminen.

Kemiönsaarella on nyt kolme yleistä talviuintipaikkaa, muut ovat Söderlångvikissa ja Taalintehtaalla.

Ekniemen lomakylä on avoinna talviuinnille lauantaisin kello 14–15. Ensimmäisenä vedessä toimittajan vierailun aikana on sauvolainen Marika Björlund.

– Olen erittäin tyytyväinen, että Ekniemen lomakylä on avattu talviuinnille. Ei kestä kauaa ajamaan tänne, hän sanoo.

Päivän seuraavat kävijät ovat Paimiosta. Pari kemiöläistä saapuu pian sen jälkeen. Talviuimareita on myös tullut Espoosta, Jyväskylästä, Helsingistä ja Turusta Ekniemeen.

Leirintäalueella on myös sauna, jossa talviuimarit voivat lämmitellä. Kokonaisuudessaan naiset käyvät miehiä enemmän talviuimassa, Nieminen sanoo.

Nieminen kertoo, että idea talviuinnista syntyi, kun Ilmoituslehti kirjoitti syksyllä Söderlångvikin talviuinnista. Suunnitelmissa on tarjota mahdollisuus talviuintiin myös kevään aikana.

Talviuinnissa on paljon positiivisia asioita. Svenska Yle listaa muun muassa parantuneet stressinhallintataidot ja yleisen henkisen hyvinvoinnin.

– On kuitenkin tärkeää, ettei mennä yksin uimaan, sillä talviuinti altistaa keholle paljon stressiä, Suvi Nieminen sanoo.

TEKSTI & KUVA: JOHN ILLMAN

Marika Björlund
Marika Björlund Sauvosta oli ensimmäinen vedessä toimittajan vierailun aikana.
Suvi & Ville Nieminen
Ville ja Suvi Nieminen ovat yrittäjät Ekniemen lomakylällä.
Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram