Talvi on liian lyhyt

1 Taalintehtaan Venehuolto_artikel

Taalintehtaan Venehuollon Jan Heinosen mukaan henkilökunnasta halutaan pitää kiinni. Tarkalla suunnitellulla töitä riittää koko vuodeksi, vaikka ruuhkat osuvatkin syksyyn ja kevääseen.

Taalintehtaan Venehuolto tarjoaa kaikki venealan palvelut. Merkkiedustuksina on Volvo Penta, Yanmarin ja Evinrude. Töitä riittää, veneitä nostetaan koko ajan. 

– Vielä näin myöhään tosiaan nostetaan veneitä, veneilykausi on selvästi pidentynyt, Jan Heinonen kertoo. 

Nostot, huollot ja korjaukset työllistävät syksyisin, korjaamolla on kiire. Veneet pitää noston jälkeen pestä ja vähintään tarkastaa. Veneitä tuodaan paljon huoltoon myös trailereilla, ne huolletaan ja korjataan ensimmäisinä.

– Huoltoon tuodut veneet hoidetaan tietysti ensin, meillä talvisäilytyksessä olevien veneiden huollot ja korjaukset voidaan tehdä myöhemmin talvella, kun syksyn kiire on helpottanut, Heinonen taustoittaa.

Veneiden talvisäilytystilat on suunniteltu niin, että veneet saadaan talven aikana helposti siirrettyä huoltohalliin. Uusi neljänsadan neliön säilytyshalli on rakenteilla, sinne mahtuu kaksitoista suurta venettä. Kaikkiaan veneitä on säilytyksessä yli kaksisataa. Syksyn ja talven aikana pyritään tekemään mahdollisimman paljon huoltoja ja korjauksia. Pidempi veneilykausi tarkoittaa, että syksyisin vene on vedessä pidempään ja keväisin se halutaan aikaisemmin veteen.

– Moni veneistä on yhdeksän kuukautta vesillä, yhteysveneinä.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen)

kompass_254x140_abl_202146

Talven aikana pitäisi ehtiä tehdä kaikki huollot, korjaukset ja varustelut. 

– Siinä alkaa käydä talvi vähän lyhyeksi, Heinonen nauraa. 

Keväisin ei enää ehditä tekemään huoltoja. Heinosen mukaan keväällä, kun aurinko paistaa vene pitää saada heti veteen. Veneily on muuttunut viime vuosina, matkaveneiden sijaan DayCruiser -tyyppiset veneet yleistyvät. Niillä on helppo lähteä vielä syysauringossa ajelemaan, kun sattuu kaunis päivä, kevään veneilykelit halutaan myös hyödyntää kokonaisuudessaan. 

– Se harmittaa, jos vene ei ole silloin vedessä.

Huoltojen ja korjausten lisäksi Taalintehtaan Venehuolto tarjoaa laituripaikkoja. Paikat soveltuvat 6-15 metrisille veneille ja ne on varustettu puomeilla tai poijulla. Jokaiselle löytyy autopaikka sekä rajoitettu määrä sähköauton latauspisteitä. Vesipiste ja jäte-astiat löytyvät satamasta ja alue on kamera-valvottu.

Teksti & kuva: Jerker Jokiniemi

Black-and-red-black-friday-2021_Web

Tarjous koskee uusia Digi-tilauksia ja vaihtaessa paperilehden Digi-lehteen. Tarjouksen päätyttyä tilaus jatkuu automaattisesti normaalihintaisena kestotilauksena (55€ vuosi).

Share this in: