Taalintehtaalla järjestetään ongintakilpailut tänä lauantaina

Kalastus on hauskaa.

Vie lapset tai lastenlapset kalaan - niin teki moni viime vuonna ja hauskaa oli kun kalaa tuli.

änä lauantaina kisaillaan vavan varressa, kun Saaristomeren mestaruusonginta –kilpailut järjestetään Taalintehtaalla klo 13-16. Tapahtuman järjestäjä, yrittäjä ja kalamies Juha-Pekka Seppälä kertoo käytännön järjestelyistä:

- Kilpailuun ilmoittaudutaan Räpylässä, torin laidalla, lauantaina klo 12 mennessä. Kilpailuun lähdetään Räpylältä klo 13, ja sinne palataan klo 16, jonka jälkeen saaliit punnitaan ja voittajat julistetaan. Sarjoja on kaksi: yksilösarja ja perhesarja. Molemmista sarjoista palkitaan kolme parasta.

- Kalastusvälineenä on yksi perinteinen onki yhdellä koukulla jokaista osallistujaa kohti. Syöttinä käytetään luonnollisia syöttejä, kuten matoja, katkarapuja ja muita vastaavia. Osallistumismaksu on 5 € / henkilö tai 10 € / perhe.

Palkintoina on paikallisten yritysten sponsoroimia Hansa Silverin tuotteita.

SEPPÄLÄ ei paljasta parhaimpia ongintapaikkojaan Taalintehtaalla, vaan toivoo osallistujien itse löytävän ne parhaimmat apajat.

- Onkiessa voi vapaasti valita parhaimmaksi katsomansa paikan, jokamiehen oikeuden sääntöjä seuraten. Luonnollisesti onkipaikan tulee sieltä lähtiessä olla yhtä siistissä kunnossa kun sinne saapui. Maaston ei saa jäädä mitään jälkiä.

Hän toivoo, että säät ovat onkijoille suosiolliset, sekä että monet osallistuisivat kisaan koko perheen voimin.

- Olisi kivaa, jos tässä olisi riittävästi veruketta jättää tietokoneet rauhaan joksikin tunniksi. Kilpailu on toissijainen juttu – tärkeintä on leppoisa yhdessäolo.

Partiolaiset myyvät makkaraa tapahtuman aikana. Kahviakin ja pullaa löytyy.

SEPPÄLÄ myöntää olevansa innokas kalamies.

- Kyllähän tuo kalastus kiinnostaa. Tänä lauantaina en itse taida ehtiä osallistumaan, mutta muut perheenjäsenet ovat toki mukana.

Seppälä kuvailee Saaristomeren mestaruusongintaa pienimuotoiseksi tapahtumaksi, jota voisi kasvattaa esimerkiksi ensi vuonna, jos kiinnostusta on riittävästi. Kilpailu järjestetään toista kertaa.

 

Teksti: Sam Cygnel/IS, Kuva: Michael Nurmi

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram