27.1.2020

Byter namn till Egnahemsföreningen på Kimitoön

egnehmsforeningen_artikel

Peter Nabb och Ann Laurén vid Egnahemsföreningen på Kimitoön rf hoppas att föreningens nya namn faller alla öbor i smaken.

Den 55-åriga egnahemsföreningen Egnahemsföreningen i Dragsfjärd heter härefter Egnahemsföreningen på Kimitoön rf. Ann Laurén i föreningen säger att det nya namnet bättre beskriver var föreningen verkar.

– Vi har redan tidigare betjänat många som bor på Kimitoön och i dess skärgård, så därför känns det nya namnet mer rätt. När vi de senaste åren haft olika medlemskampanjer i Västanfjärd och Kimito har det gamla namnet känts lite snopet.

Även inom föreningen har man en längre tid betraktat ön som en helhet.

– Föreningens ordförande Peter Nabb är från Västanfjärd och andra styrelsemedlemmar från Björkboda, Dragsfjärd och Dalsbruk. Kimito finns representerat i och med att talkkari-koordinatorn bor där, berättar Laurén.

Hon tillägger att man i föreningen hoppas att alla öbor nu kan känna föreningen som sin och att tröskeln att bli medlem härefter är ännu lägre än förut.

FÖRENINGENS talkkari-tjänster får en fortsättning i år, när föreningen får ekonomiskt stöd för åtta månaders anställning av en gårdskarl, med möjlighet till fyra månaders förlängning.

– Antagligen kommer vi att ha en förlängning som mål redan från första början, eftersom medlemmarna så bra lärt sig att använda gårdskarlens tjänster. År 2018 hade gårdskarlen 198 uppdrag, medan de i fjol hade stigit till 500. Det är mer än troligt att gårdskarlen får minst lika många uppdrag i år igen, gissar Laurén.

Talkkari-tjänsterna går ut på att föreningens medlemmar för en lite slant kan få vardagliga sysslor utförda av en ambulerande gårdskarl.

 

Text: Sam Cygnel Käännös: Ingrid Sandman, arkivfoto/arkistokuva

 

Share this in: