Seurakunta mukauttaa toimintansa koronatilanteen mukaan

Julia-Lundsten_artikel

Vt kirkkoherra Julia Lundstén Dragsfjärdin kirkolla. 

Seurakuntakin on koronan vuoksi joutunut muuttamaan toimintaansa ja löytämään uusia tapoja tavata seurakuntalaiset. Syksyn aikana ei kuitenkaan ole ollut pakko vähentää toimintaa yhtä paljon kuin kevään poikkeustilan aikana. 

Nyt vuoden loppuun on peruttu kaikki suuret tapahtumat ja konsertit. Kirkollislain mukaan seurakuntien on järjestettävä vähintään yksi jumalanpalvelus viikossa. Kemiönsaaren seurakunta on tehnyt toimenpiteitä jotta jumalanpalvelukset ja muut toimitukset olisivat turvallisia. Vain joka toinen kirkonpenkki on käytössä. On laskettu, montako ihmistä kirkkoon voidaan turvallisesti päästää. Turvavälejä, maskeja ja käsihygieniaa suositellaan. On myös päätetty, ettei juhlajumalanpalveluksia järjestetä marras- ja joulukuun aikana. Vt kirkkoherra Julia Lundsténin mukaan seurakunta seuraa jatkuvasti tilannetta ja mukauttaa toimintansa sen mukaan.

RISKIÄ merkitsevät toiminnat, kuten eläkeläisryhmät ja kuorot ovat tauolla. Ruoanjakelu jatkuu entiseen tapaansa tiistaisin Taalintehtaalla ja perjantaisin Kemiössä, jossa yhteistyössä Adventtikirkon kanssa. Lastenryhmät ja rippikoulut ovat myös tauolla. Viranomaisten ohjeita noudatetaan kaikessa toiminnassa.

Keväällä seurakunta alkoi järjestää erilaisia hartaushetkiä ja musiikkitapahumia Facebook -sivullaan. Oma Youtubekanavakin perustettiin. Se otettiin oikein hyvin vastaan. Monet arvostivat mahdollisuutta osallistua seurakunnan tapahtumiin omalta kotisohvaltaan.

Nyt on päätetty taas tuottaa lisää digitaalista sisältöä. Siitä kiinnostuneiden kannattaa seurata somea. Seurakunnalla on myös instagramtili. Kotisivulta www.kimitoonsforsamling.fi sekä Facebookista ja Ilmoituslehden kirkollisesta ruudusta löytyy tietoja seurakunnan tapahtumista.

LUNDSTÉN korostaa, että seurakunta edelleen on auki; puhelimitse tai sähköpostitse voi ottaa yhteyttä pappeihin, diakoneihin ja muuhun henkilökuntaan keskustelun tai kyselyjen merkeissä.

Joulu on tulossa ja monet varmaan pohtivat voiko tänä vuonna käydä joulukirkossa. Lundsténin mukaan perinteisiä joulukirkkoja ei järjestetä, mutta tarkoituksena on järjestää vaihtoehtoisia hartaushetkiä ulkosalla. Suunnitellaan myös koko perheen jouluvaellusta. Pyritään tekemään tilanteesta mahdollisimman hyvä.

– Ovathan toimintatauot ikäviä, mutta meidän on tehtävä voitavamme, jotta virus ei leviäisi, Lundstén sanoo.

Text och foto: Maria Manelius Käännös: Ingrid Sandman