Seurakunnan konserttisarja ”Anna kevään soida” alkaa maaliskuun 3. päivänä

Duo Ophelia
Duo Ophelia esittää kuuluisan 1600-luvun mestarin, John Dowlandin lauluja.

Seurakunnan ”Anna kevään soida” -konserttisarjan ensimmäinen konsertti on kutsuttu ”A Pilgrimes Solace” -nimellä. Maaliskuun 3. päivänä klo 18 Duo Ophelia esittää Kemiön kirkossa kuuluisan 1600-luvun mestarin, John Dowlandin lauluja. Mezzosopraano Sanna Kola ja luuttuja soittava Tuomas Kourula ovat kummatkin renessansin ja varhaisbarokin lauluihin erikoistuneita ammattilaisia. Konsertti on, kuten tapana on kirkossa esitettävien konserttien kohdalla, ilmainen mutta ohjelmalehtinen maksaa 10 euroa.

Kolan monipuoliseen toimintaan kuuluu mm. että hän johtaa Melos -kuoroa, on esiintynyt useissa ammattiyhyeissä, esmerkiksi Savonlinnan oopperajuhlakuorossa ja Kuninkaantien muusikoissa, Key Ensemblessä, Cantus laudaessa ja Cavalier -lauluryhmässä. Hän on Turun Vanhan Musiikki ry.n perustajajäseniä.

Kourula on erikoistunut vanhoihin kielisoittimiin kuten luuttuihin, teorbiin ja barokkikitaraan. Hän on mukana useissa vanhan musiikin yhtyeissä. Lisäksi hän opettaa Turun konservatoriossa ja tekee vanhan musiikin videoita. Kourula on kuin kotonaan renessanssin ja barokin maailmassa. 

TEKSTI: ABL

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram