Sauli Niinistö vieraili Örössä

Presidentti_artikel

Presidentti kävelyllä satamasta ravintola- ja hotellikeskukseen seurana olivat mm Erika Strandberg ja Daniel Wilson.

Presidentti Sauli Niinistö tarkasti viime viikolla merivoimien Ritva 21 -harjoituksia Russarössä. Samana päivänä hän kävi myös Örössä Saaristomeren kansallispuistossa.

Örön ohjelmaan mahtuivat kunnan edustajien, kunnanjohtaja Erika Strandbergin sekä valtuuston puheenjohtaja Daniel Wilsonin tapaaminen kuten myös saaren yrittäjien, saaren hallinnosta vastaavan Metsähallituksen edustajien että joukkotiedotusvälineiden tapaamiset. Presidentti ehti myös tutustua saaren ainutlaatuiseen luontoon.

Niinistö kertoi näkemyksiään suurvaltojen välisistä konflikteista toivoen, että Vladimir Putinin ja Joe Bidenin tapaaminen kasvotusten voisi vähentää kitkaa. Mitä Suomeen tulee presidentti sanoi, että meitäkin kyllä valvotaan vaikka julki ei ole tullut samantyyppistä vakoilua, kuin äskettäin on kerrotu muista Pohoismaista.

- Itämeren tilanne on hieman rauhoittunut verrattuna 2014 seuraavia vuosia, hän sanoi ja kehui äskettäin seuraamiaan harjoituksia; kybersodankäynti ei ole tehnyt tavallisia taisteluvalmiuksia turhiksi.

Kun oli puhetta Niinistön varusmieskokemuksista Örössä, presidentti hieman vitsaili mutta korosti kuitenkin sitä, että hänelle oli tärkeää tutustua kavereihin, joilla monilla oli melko erilaisia taustoja.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x185_abl_202123

 

KEMIÖNSAAREN kunnalle presidentin vierailu merkitsi positiivista julkisuutta. Strandberg ja Wilson saivat myös tilaisuuden kertoa hänelle positiivisesta kehityksestä, jonka kunta on kokenut korona-aikana: osa-aikaiset asukkaat ovat kiitos etätyön huomanneet, että maallakin voi asua, kuntaan on muuttanut uusia asukkaita ja kiinteistöille on ollut kysyntää.

Örö toimi vuoteen 2015 Puolustusvoimien alaisena suljettuna alueena. Se siirtyi Metsähallituksen hallintaan ja osaksi Saaristomeren kansallispuistoa ja on muutaman vuoden kuluessa kehittynyt Saaristomeren suureksi matkakohteeksi. Pääsy saarelle on helpottunut ja palvelut ovat kehittyneet kysynnän kasvaessa. Örön sotahistoria ja ennen kaikkea luonto harvinaisine kasveineen ja monine perhoslajikkeineen houkuttelevat paikalle niin tutkijoita kuin tavallisia turisteja. Nykyisin Örössä vierailee n. 35 000 ihmistä/v. Presidentin vierailun myötä Örö tuli entistä enemmän tunnetuksi.

Teksti & kuvat: Ingrid Sandman

 

Niinistö_artikel

örö_artikel

Niinistö ehti vartissa vastata useisiin lehdistön kysymyksiin.

Vierasvenesatamasta voi vuokrata polkupyörän ja polkea asfalttitietä saaren sisäosiin. 

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram