Sami Salminen johtavaksi lääkäriksi

11.10.2019 - Michael Nurmi

Sami-Salminen_artikelfoto_IMG_8830

Kunnanhallitus valitsi maanantaina lääketieteen lisensiaatti Sami Salmisen johtavaksi lääkäriksi. Jo seuraavana päivänä, kun Ilmoituslehti otti häneen yhteyttä puhelimitse, hän oli töissä Kemiön terveysasemalla keikkalääkärinä. Virallisesti hän astuu virkaansa marraskuun alusta.

Peruspalvelujohtaja Harald Holmström kertoo olevansa tosi tyytyväinen ja iloinen hallituksen valinnasta.

- Halusin uskoa, että osastolle löytyisi oma johtava lääkäri. Nyt, kun meillä sellainen on, työt on helpompi kehittää pitkällä tähtäimellä.

PAIMION kasvatti Salminen kertoo, että hänellä on myönteinen kuva saaresta, niin paikkakunnasta, terveyshuollon henkilökunnasta kuin potilaistakin.

- Tämän kokoinen kunta sopii sielunmaisemaani. Lisäksi olen jo aiemmin työskennellyt täällä lyhyen ajan ja tutustunut joihinkin hoitajiin. En voi väittää tuntevani paikkakuntaa, mutta se ei myöskään ole minulle täysin  vieras.

Käymme haastattelua suomeksi kunnes kysyn, miten Salminen pärjää ruotsiksi. Hän vastaa sujuvalla ruotsinkielellä.

- Kemiönsaari on kaksikielinen ja ruotsi on enemmistön äidinkielenä. Minusta on tärkeää, että kaikki voivat asioida äidinkielellään. En voi sanoa olevani kaksikielinen, mutta puhun ruotsia niin hyvin kuin osaan. Vetoapua on siitäkin, että suoritin asepalvelukseni Uuudenmaan prikaatissa. Tarpeen vaatiessa puhun töissä ruotsia.

Salmisen mukaan hyvään asiakaspalveluun kuuluu, kielen ohella, paljon muutakin.

- Tämä ehkä johtuu siitä, että olen toiminut yksityisellä puolella. Koen asiakaspalvelun ja asiakkaan kokemuksen tärkeiksi: potilaan kuuluu tuntea olonsa turvalliseksi ja mukavaksi.

 

Voisitko ajatella saarelle muuttoa?

- Minä, vaimoni ja kaksi lastamme (3 ja 6) asumme Kaarinan Littoisissa olevassa talossa. Meidän yksityiselämämme on siellä. Mutta jotkut ystävämme ovat jo tiedustelleet, aiommeko hankkia kesämökin saarelta. Nähtäväksi jää. Mielestäni n. 45 minuutin työmatkat suuntaansa ovat  kohtuullisia.

Salminen lisää, että tällainen työmatka tuntuu lyhyeltä verrattuna hänen entiseen työhönsä Itä-Suomessa, jolloin hän pääsi käymään kotonaan vain viikonloppuisin.

SALMINEN on aiemmin työskennellyt niin yksityisen kuin julkisenkin terveyshuollon piirissä. Hän on toiminut kliinisen työn parissa, Attendon aluevastaavana johtajana ja liiketaloudellisena johtajana, myöhemmin Kaarinan terveyskeskslääkärinä sekä osakaslääkärinä yksityisessä lääkärinasemassa Itä-Suomessa.

Text och foto: Sam Cygnel. Käännös: Ingrid Sandman

 

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram