Rantakäyttäytymistä koronan aikaan

Olmos_WP_20140707_005_artikel

Ölmos sandstrand.

Koronaepidemia on maassamme hieman laantunut. Tänäkin kesänä pääsee yleisille uimarannoille. Kuitenkin kannattaa muistaa, että uimarannallakin on noudatettava ”uutta normaalia” käyttäytymistä.

Kemiönsaarella kunta ja Folkhälsan ovat päättäneet yhteisestä linjasta uimarannoilla toimimisesta. Kunnan vapaa-aika toimenjohtaja Bosse Ahlgren kertoo, että rannalla ja vedessäkin kuuluisi pitää kahden metrin etäisyys toisiin.

Hän sanoo, ettei rannan vierailijamääriä rajoiteta. Meilläkin ihmismäärä saa nousta 500:aan henkilöön. Mielellään kuitenkin kannattaisi välttää kovin suuria ihmisjoukkoja. Sairastavien kuuluu pysytellä kotonaan, käsihygienia on muistettava kuten myös kyynärtaipeeseen aivastaminen ja kertakäyttönenäliinat.

Rannalla ei saa roskata.

- Roskat on laitettava roska-astioihin tai vietävä kotiin, Ahlgren muistuttaa.

Rannoilla ei ole juoksevaa käsienpesuvettä. Kehotetaan jokaista tuomaan mukaansa käsidesiä. Sisätilojen isot pukuhuoneet pidetään suljettuina.

- Kannattaa pukea uimapuku jo kotona ja vaihtaa vaatteet päälle pyyhkeen suojassa, Ahlgren sanoo.

 

UIMARANTOJEN käymälät ovat avoinna. Kunnan työväki käy desinfioimassa ne 2-3 kertaa viikossa. Kunta vastaa sekä omien että Folkhälsanin rantojen siivouksesta.

Ahlgren korostaa, että uiminen on hyvää liikuntaa. Se halutaan mahdollistaa tänäkin kesänä. Resursseja ei riitä valvomaan uimarantoja joten toiveena on, että ihmiset käyttäytyisivät järkevästi.

- On tärkeää osoittaa huomaavaisuutta ja tavallista enemmän tarkkuutta. Noudattamalla ohjeita voimme estää tartuntoja, kuuluu Ahlgrenin ja Folkhälsan -yhdistysten puheenjohtajien viesti.

 

Text: Rebecca Börman/IS, Foto: Privata

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram