Poker Run rantautuu Kasnäsiin lauantaina 8.8.

pokerrunrutten_artikel

Poker Runin tämänkesäinen reitti. 

Poker Run -reittiajo järjestetään elokuun toisena viikonloppuna. Poweboat reittiveneet lähtevät Hangosta. Lauantaina elokuun 8. päivänä täkäläinen yleisö pääsee katsomaan ja kuuntelemaan reittiveneitä läheltä, kun ne rantautuvat Kasnäsiin iltapäivällä. Kasnäsissa asuva Petri Järvinen kuuluu järjestäjiin Marko Tarkiaisen, Petri Ohtosen, Tero Toivosen ja Roni Sturen ohella.

Järvinen kertoo, että Kasnäsin järjestelyt on jouduttu koronan vuoksi muokkaamaan. Tänä vuonna polttoaineen tankkauslaituri on kahden tunnin ajaksi suljettu muilta kuin Poker Runin osallistujilta. Osallistujat nauttivat lounaansa omassa tilassaan vierassataman vieressä.

 

TAPAHTUMA ALKAA Hangossa jo perjantaina, jossa järjestetään hyväntekeväisyyshuutokauppa Suomen Meripelastusseuran hyväksi. Järvisen mukaan huutokauppaan on saatu hienoja lahjoituksia. Hän toivookin sen tuottavan suurenkin summan meripelastajille lahjoitettavaksi. 

Lähes 50 reittivenettä ja vesiskootteria lähtevät lauantaina klo 12, ensin Itämeren Portille nopeustestiin. Hangosta lähtö tapahtuu Kasnäsiin klo 13.15 ja uusi reitti kulkee Lövön sillan alta. 

Järvisen mukaan kaikki veneet tietenkin noudattavat reitillä vallitsevia nopeusrajoituksia ja muita sääntöjä. Parhaiten kilpailua voi seurata mereltä käsin. Toki väylä on jätettävä vapaaksi törmäyksien välttämiseksi nopeiden veneiden kanssa. Reitin varrella olevien mökkiläisten kannattaa varautua moottorien ulinaan ja niiden aiheuttamaan aallokkoon.

Kasnäsin paras paikka seurata kilpailua on aallonmurtaja ja länsiranta. Paikalla on juontaja joka kertoo milloin veneet ovat saapumassa Kasnäsiin. Salmon Farm -tehtaan piha toimii parkkipaikkana ja satamaterassille järjestetään VIP-alue, josta voi varata oma pöydän. Saaristolaistori toimii terassina ja sinne avataan Poker Run -shop tilaisuuden ajaksi.

Tietenkin järjestäjät toivovat ihmisten noudattavan koronan turvaohjeita. Kasnäsiin odotetaan suuri yleisö. Järvinen kehuu Kasnäsin kanssa tehtävää yhteistyötä, yritys kun pystyy järjestämään palvelut niin kilpailijoille kuin yleisöllekin.

 

POWERBOAT-veneitä arvostellaan usein ympäristöroistoina. Järvinen myöntää, että veneet aiheuttavat melua ja käyttävät valtavia määriä polttoainetta. Mutta nehän osallistuvat vain muutamaan tapahtumaan kesällä eivätkä näin rasita luontoa kovinkaan paljon. Powerboat- veneet ovat harrastus ja tavisin niitä rakennetaan ja kunnostetaan mutaamaa kesän tapahtumaa varten.

Poker Run on tapahtuma, jonka puitteissa yleisö pääsee katsomaan Suomen nopeimpia veneitä vesillä. Reitin varrella osallistujille jaetaan eri pisteissä viisi pelikorttia. Parhaan pokerikäden saanut voittaa neljän hengen lennon yksityiskoneella illallisineen jossakin Pohjoismaiden kaupungissa. 

Vesijeteille järjestetään oma pokerikilpailu. Vuosittain parhaat tiimiasusteet myöskin palkitaan. Järvinen kertoo, että järjestäjillä on omat valokuvaajansa, jotka kuvaavat kilpailijoita helikoptereista käsin. Reitin varrella monet yksityisetkin ottavat hienoja kuvia; niitä järjestäjät mielellään haluavat käyttöönsä. Kolme parasta kuvaa palkitaan alumiintaululla omasta aiheestaan.

Merivartijat ja meripelastajat osallistuvat tapahtumaan ja valvovat meriturvallisuutta. Kasnäsista Hankoon veneet lähtevät klo 16 ja reitti kulkee Hiittisten, Vänoxan ja Padvan kautta. Ilta päättyy illalliseen ja palkintojenjakoon Hangossa. Iltajuhlissa esiintyy Teflon Brothers.

Infoa tapahtumassa löytyy www.pokerrun.fi sivulta Facebookista ja Instagramista.

Text: Maria Manelius/IS, Foto: Maria Manelius & Sami Lujala(båtfoto/venekuva)

pokerrun_artikel2

Petri Järvinen ja Marko Tarkiainen Kasnäsin satamassa.

PokerKasnas_254x180

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram