Örössä voi vierailla talvellakin

oro_terhijulin_artikel

Mats Terhi Julin bor på Örö.

Yrittäjät Nina Liiski-Tirkkonen ja Janne Tirkkonen ottivat n. vuosi sitten vastatakseen Örön linnakesaaren matkailutoiminnasta. Tänä talvena Örö on ensimmäistä kertaa auki matkailijoille.

TALVI ON ollut melko hiljainen ja talvisää on ollut haasteellista. Meren jäädyttyä yhteysalus on rantautunut Örööseen vain kerran viikossa. Vieraat ovat siis jääneet saarelle viikoksi. Majoitus on kuitenkin houkutellut paikalle etätyötä tekeviä ja retkiluistelijoiden ryhmiä. Mikäli jäätilanne sallii, luistellen tai ilmatyynyaluksella voi tietenkin omin päin myös lähteä Öröseen.

Maanantaina selvisi, että M/S Stella lisää muutamia Örön matkoja kelirikkoaikatauluunsa.  Tilauksesta alus käy Örössä kolme kertaa viikossa, ainakin muutaman viikon ajan. Kasnäsista matka kestää tunnin. Tilaukset soittamalla Stellaan etukäteen. Vuorot käynnistyvät tällä viikolla ja ne ajetaan torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.

(Artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202108

Talven haasteiden vuoksi hiihtolomalle ei ole järjestetty ohjelmaa eikä saarta ole myöskään markkinoitu, mutta saarella on paljon tarjottavaa vuoden ympäri: historialliset rakennukset bunkkereineen ja tykkeineen sekä upeat vaellusreitit ja kaunis luonto. Useimmat matkailijat tulevat nauttimaan saaren suuresta rauhasta.

Ravintola toimii talvisikaan vain tilauksesta. Liiski-Tirkkonen kertoo, että majoituksissa on hyvät ruoanlaittomahdollisuudet. Lisätietoa kotisivulta tai suoraan isäntäpariskunnalta. 

Teksti: Anna Kevin, Kuva: Örö

oro2_artikel_vinterskrud