Ompelua ja hiekkapuhallusta

Kenneth_artikel

Kenneth Lindstedt aikoo jäädä vuonna 2037 osa-aikaeläkkeelle, 75-vuotiaana.

Kenneth Lindstedt oppi ompelemaan merillä, rahtilaivalla työskennellessään. Siellä ei ollut ompelukoneita käytössä, kaikki ommeltiin käsin. Voi vain kuvitella kuinka paljon se on käynyt sormiin. Merimiehen töihin kuului siihen aikaan aika monia tehtäviä. Telakalla työskennellessään Lindstedt oli pressumaakarin opissa ja sai opin kuomujen ja pressujen tekoon. Siellä onneksi oli ompelukoneet.

Maihin jäätyään Lindstedt perusti Ateljé Marineron, joka valmisti veneiden kuomuja ja pressuja, mutta nykyään he tekevät vain korjauksia niihin. Liiketoiminta laajeni veneiden hiekkapuhalluksiin, maalauksiin, talvisäilytyksiin ja kiinteistöhuoltoihin.

VenePäivänä voi käydä katsomassa miten venettä hiekkapuhalletaan märkäpuhallusmenetelmällä. Torbo Service Finlandin edustaja Kaj Vikström on paikalla.

Taalintehtaan vanha tehdasalue, seuraa kylttejä.

 

Teksti & Kuva: Jaana Aartomaa

Hiekkapuhallettu_artikel

Tämän veneen hiekkapuhallukseen ja maalaamiseen meni Lindstedtiltä aikaa viikon verran, kun lasketaan mukaan maalin kuivumisajat. Maalikerroksia tuli kuusi.

Batdagannons_ABL05052022_1-1

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram