Omenapäivää vietetään Söderlångvik Gårdissa

appeldagen_artikelfoto_2018-1

Omenapäivät järjestetään neljättätoista kertaa.

Omenat ovat pääosassa lauantaina, kun Söderlångvik Gårdissa vietetään sadonkorjuujuhla Omenapäivää. Samalla tarjolla on paljon hyvää ja hauskaa ohjelmaa koko perheelle. Neljättätoista kertaa järjestettävän tapahtuman perimmäisenä tausta-ajatuksena on lisätä terveellisen hedelmän arvostusta.

– Hienoja kotimaisia omenoitamme on syytä juhlia vuosittain, innostuu Söderlångvikin kartanon puutarhuri Karin Arfman. Hän lupaa yleisölle maistiaisiksi lähes kymmentä omenalajiketta sekä vinkkejä eri lajien käyttötarkoituksiin.

Pomologi Leif Blomqvist vastaa omenapuihin liittyviin kysymyksiin Omenapäivän aikana. Ihmisillä on mahdollisuus esittää oman puutarhan omenapuihin liittyviä kysymyksiä. Askarruttavasta omenapuusta voi ottaa mukaan vaikkapa hedelmän helpottamaan kysymyksen selvittämisessä, Arfman vinkkaa.

OMENAPÄIVÄN perinteisiin on jo muutaman vuoden ajan kuulunut aihepiiriin ja kartanon puistoon istuva taideteos. Tänä vuonna kuva- ja yhteisötaiteilija Sara Ilveskorven teos Hanami – Kauniita ajatuksia saa alkunsa Omenapäivänä. Hanami on japania ja tarkoittaa ”kukkien katselemista”, kertoo ohjelma-assistentti Kerttu Raittila. Taideteos on interaktiivinen ja pitkäaikainen. Omenapäivän kävijät saavat istuttaa kukin oman kukkasipulinsa kauniiseen omenakukan muotoiseen muodostelmaan. Istutetuille sipuleille toivotetaan hyviä ajatuksia, joiden tarkoitus on suosia sekä istuttajaa että tulevaa kukkaa.

MUSIIKKIA on tarjolla koko iltapäivän ajan. Aarne Alligaattori -ryhmän lastenkonsertin lisäksi musiikista vastaavat paikalliset orkesterit KIBB:n (Kimito Island Big Band) klo 12–13 sekä Kake & Co klo 13–14.

Kävijät voivat maksutta osallistua ratsastukseen, traktorisafariin, taidetyöpajaan tai seurata kun arboristi Antti Erola demonstroi yleisölle puunhoidollisia toimenpiteitä. Hedda Kainz kertoo uudesta kirjastaan Stanna en stund i Kärra.  Omenien lisäksi kävijöiden on mahdollista ostaa mukaansa paikallisia herkkuja sekä käsitöitä.

MUSEOLLA on meneillään mittava peruskorjaus, eikä se siksi ole avoinna. Yleisön on kuitenkin mahdollista tutustua remontin eri vaiheisiin opastetulla kierroksella, jonka vetää projektinjohtaja ja -valvoja Lilian Karlsson ruotsiksi klo 11.30 sekä tuntia myöhemmin suomeksi, vinkkaa tilanhoitaja Mikael Jensen. (Abl)

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram