Omakotiyhdistys toivottaa kiinteistönomistajat tervetulleiksi

Peter-Nabb-och-Ann-Lauren-_abl_8188_artikel

Peter Nabb och Ann Laurén hälsar både gamla och nya medlemmar välkomna att delta i föreningens verksamhet.

Omakotiyhdistys on kaikkia Kemiönsaarella kiinteistön tai asunnon omistavia, niin vakio- kuin vapaa-ajan asukkaita varten. Yhdistys toimi aiemmin Dragsfjärdissä. Nyt sillä on yli 600 jäsentä. Useita vapaa-ajan asukkaitakin on liittynyt yhdistykseen. Viime vuonna se muutti nimensä ja on saanut jäseniä koko saarelta. Yhdistys haluaa nuoriakin jäsenikseen ja pyrkii tavoittamaan nuoria ja etenkin lapsiperheitä.

YHDISTYS on kaksikielinen ja kuuluu Omakotiliittoon. Se valvoo jäsentensä etuja ja oikeuksia. Se järjestää kokouksia, joissa kiinnostavia luennoitsijoita, erilaisia tapahtumia ja matkoja. Sen hallitus ottaa mielellään vastaan toimintaehdotuksia. Yhdistys osallistuu paikkakunnan tapahtumiin ja yrittää välttää omien tapahtumiensa törmäykset muiden yhdistysten järjestämiin tapahtumiin.

Yhdistys on jo vuosia palkannut talonmiehen ”talkkarin”. Jäsenet voivat kohtuuhintaan kutsua hänet tekemään erilaisia alan töitä. Talkkaripalvelu on suosittu ja sitä käytetään etenkin puutarhatöihin. Yhdistys vuokraa myös jäsenilleen erilaisia koneita ja työkaluja. Se on yhteistyössä useisiin paikallisyrityksiin, jotka antavat alennusta yhdistyksen jäsenien ostoksista.

Tietoja yhdistyksen toiminnasta löytyy kotisivulta www.ehf-kimitoon.fi sekä Facebooksivulta ja Ilmoituslehden ilmoituksista. Yhdistyksen sihteeri Ann Laurén kertoo, että yhdistys pitää yhteyttä jäseniin myös sähköpostistse. Vaikeampaa on tavoittaa jäseniä, jotka eivät käytä sähköpostia tai eivät ole ilmoittaneet sähkköpostiosoitettaan. Puhelimitse ja kirjepostin avullakin voi tiedustella yhdistyksen asioita.

PUHEENJOHTAJA Peter Nabb kertoo koronan pysäyttäneen toiminnan useiksi viikoiksi. Juuri sitä ennen yhdistys järjesti matkan Helsingin Heurekaan. Haapsalunmatka peruttiin. Kevätkokous on siirretty elokuulle.

Toiveena on, että suosittu bussimatka Ikeaan voidaan järjestää syksyllä kuten myös joulumatka Tallinnaan.

Laurén on toiminut yhdistyksessä vuodesta 2003, aluksi puheenjohtajana, sihteerinä ja kassanhoitajana. Hänen mukaansa on ollut mukavaa. Yhdistys on vuosien varrella kehittynyt. Jäsenmäärä on noussut 200:sta 600:aan. Uudet aktiiviset jäsenet ovat tervetulleita.

- Muodostamme hyvän tiimin, Laurén sanoo toivoen uutta vauhtia yhdistyksen toimintaan syksyllä.

Text & foto: Maria Manelius/IS

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram