Olohuone ja käytettyjen tavaroiden liike suunnitteilla Taalintehtaalle

vardagsrum_art

Yhteistyössä kunnan Nuorisopajan kanssa SPR suunnittelee kolmannen sektorin olohuonetta, jossa on paikkakunnan yhdistyksille ohjelma- ja kokouspaikka. Tilat toimisivat myös Nuorisopajan toimintapisteenä, jossa nuoret saisivat tukea ja apua päästäkseen järjestämään elämäänsä eteenpäin.

Kunta vastaa tilojen varustuksesta ja nuorten ohjaamisesta, SPR tukee nuoria järjestämällä mielekästä ja opettavaista ohjelmaa sekä koordinoi kolmannen sektorin toimijoita Taalintehtaalla. Turunmaan piirin toiminnanjohtaja Annalena Sjöblom kertoo SPR:n haluavan luoda Taalintehtaan keskukseen kaikille kyläläisille avoimen olohuoneen, jossa on tarjolla mielenkiintoista ohjelmaa.

Tehtaanalueen sisääntuloväylällä sijaitseviin tiloihin tulisi myös SPR:n käytettyjen tavaroiden myymälä. Sen toiminta antaa tukea kaipaaville nuorille työelämään liittyvän oppimisympäristön. Kaupasta saadut tulot käytetään paikkakunnan SPR-toimintaan. Tällä hetkellä toimintaan ollaan anomassa rahoitusta eri hankkeisiin. Olohuone on suunniteltu avattavaksi varhaisimmillaan ensi vuoden maaliskuussa.

Nuorisopajan toiminta muuttuu, kun sosiaalitoimintaa harjoittava Fyren vuodenvaihteessa siirtyy hyvinvointialueen alaisuuteen. Kuntaan jäävät Nuorisopaja ja etsivä nuorisotyö.

Nuorisopajan vastaava ohjaaja Henrika Tytärniemi sanoo järjestelyjen suovan oivallisen mahdollisuuden tarjota saaren nuorille toimintaympäristö, jossa pääsee suoraan yhteyteen elinkeinoelämään. Se antaa myös luonnollisen yhteyden lähiyhteiskuntaan, kolmanteen sektoriin ja foorumin sukupolvet ylittävään yhteistyöhön. Vastaperustettavan yhteistyön avulla panostetaan myös kokeelliseen kulttuuriin, jossa nuorilla on paremmat mahdollisuudet vaikuttaa ja muodostaa toiminta siten, että se hyödyttää heitä parhaalla mahdollisella tavalla.

 

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

15.12_kompass_254x140_HighRes

Työryhmä toivoo myös yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, jotka voisivat tarjota työharjoittelumahdollisuuksia nuorille ja tutustuttaa heitä eri aloihin vaikkapa kesäkaudeksi oppisopimuksen, harjoittelupaikan tms kautta. Yritykset, jotka haluavat palkata kesätyöntekijöitä, voivat ottaa yhteyttä Nuorisopajaan ja tulla keskustelemaan eri ideoista. Tytärniemi uskoo vakaasti, että varhaisessa vaiheessa saadut hyvät yhteydet ja työkokemukset johtavat nuorten jäämiseen Kemiönsaarelle tai opintojen jälkeen palaamaan tänne asumaan ja työskentelemään.

Toiminta pohjautuu siis kestävään kehitykseen, jossa sosiaalinen, ekologinen ja taloudellinen kestävyys toimivat peruskivinä.

Dragsfjärdin SPR-osaston puheenjohtaja Anne Majonen arvioi, että toiminta suo tervetulleen paikan, johon koota eri toimijat yhteen. Näin voidaan tehdä entistä enemmän eri kohderyhmien hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lisätietoja hankkeen suunnittelusta ja etenemisestä kunnan ja SPR:n nettisivuilta sekä somessa. Toiveina ovat erilaiset innovatiiviset yhteistyömuodot.

 

Teksti: ABL, Käännös: Ingrid Sandman

abl_prenumerera_6x185web

Tilauslomake

 

Tilaa helposti s-postitse info@abl.sillipilvi.fi
 
Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram