Lokal1 yhdistää kiinteistökaupan ja kilpailuttamisen

11.9.2021 - Michael Nurmi

Kristian Lindroos_Michael Nurmi_ablweb

Michael Nurmi ja Kristian Lindroos

Lokal1.fi on uusi Kemiönsaarella kehitetty portaali. Se vastaa kiinteistökaupan haasteisiin. Kiinteistövälityksessä ja -myynnissä kyse on yhä useammin arvoista. Asunnon ostamisessa painotetaan ekologisuutta rauhaa tai kaupungin sykettä. Lokal1 on paikallinen kaikkialla ja avoin kaikille yksityisille ja ammattilaisille.

- Lokal1 portaaliin voi määritellä omat arvot, joiden perusteella se etsii sopivat asunnot, kiinteistöasiantuntia Kristian Lindroos kertoo.

Lindroos toimii kiinteistövälittäjänä Kemiönsaarella ja on nähnyt kiinteistövälityksen muutoksen. Tunnepohjaisen haun lisäksi Lokal1 toimii perinteisesillä hakukriteereillä, niitäkin on toki kehitetty.

- Voit hakea samalla useampaa asiaa, esimerkiksi toimitilaa ja asuntoa, jolloin portaali etsii toimitilat, joiden yhteydessä on asunto, Lindroos kertoo.

Perinteisemmät hakukriteerit perustuvat kokoon ja sijaintiin sekä kiinteistön tietoihin. kiinteistövälittäjänä Lindroos tietää, että täydellistä asuntoa harvoin on tarjolla.

- Usein halutaan pieniä tai suurempia muutoksia asuntoon, Lindroos taustoittaa.

Lokal1 tarjoaa mahdollisuuden pyytää tarjouksia ja kilpailuttaa muutokset ja remontit helposti. Markkinoinnista vastaava Michael Nurmi kertoo, että kilpailutuksen voi tehdä harkinnassa olevaan kiinteistöön tai nykyiseen kiinteistöön. Kilpailutus ei siis ole yhteydessä kiinteistövälitykseen.

- Eli meillä voi kilpailuttaa myös oman kodin remontit.

Remonttikohteen määrittämisen jälkeen Lokal1 etsii alueelta sopivat yritykset. Tarjouspyynnön voi lähettää viidelle yritykselle. Nurmen mukaan alue, jolta yrityksiä etsitään, määritellään osoitteen perusteella.

- Paikallistuntemus on tärkeää, kohde tai ainakin alue on yritykselle tuttu, niin hinta on helpompi laskea, Nurmi kertoo.

Lokal1 toimii toistaiseksi kansallisena, mutta tarkoitus on laajentua kansainväliseksi portaaliksi.

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram