Lindan Group ostaa osan Seasidesta

Michael-Nurmi_Kristian-Lindroos_IMG_9760_artikel

Michael Nurmi & Kristian Lindroos. Seaside muuttaa Ilmoituslehden tiloihin.

Lindan Group laajentaa yritysomistustaan ostamalla yhdessä omistajiensa kanssa yli puolet Kristian Lindroosin Ab Seaside Oy LKV -kiinteistönvälityksestä.

Lindan Groupiin kuuluvat ennestään Förlags Ab Lindan Kustannus Oy, joka julkaisee Ilmoituslehteä, City & Archipelago News:iä ja Sportpresseniä, sekä kolmasosan Saldare -tilitoimistosta.

– TUNTUU HYVÄLTÄ myydä Seaside vakavaraiselle, paikalliselle yritykselle, jolla on lähes satavuotias historia, sanoo Lindroos, jonka kiinteistönvälityskin on toiminut pitkään, nelisenkymmentä vuotta, Kemiönsaarella ja sen ympäristössä.

Syy, miksi Lindroos on jo pitkään etsinyt yritykselleen ostajaa, on että hän parin vuoden päästä saavuttaa eläkeiän. Näin mahdollistuu pehmeä lasku: Lindroos omistaa edelleen kolmasosan kiinteistönvälityksestä, toimii Seasiden toimitusjohtajana ja muuttaa Ilmoituslehden tiloihin, missä hän voi osallistua seuraajansa työhön perehdyttämiseen. Seaside tulee jatkossa rekrytoimaan yhden tai kaksi henkilöä.

Kiinteistönvälittäjällä kuuluu tietenkin olla alan vaatimat muodolliset pätevyydet. Lindroosilla on alun perin maanmittaajan pätevyys. Hän on toiminut kiinteistönvälittäjänä pitkään, suorittanut alan tutkintoja, esimerkiksi kansainvälisesti hyväksytyn Aka-arvioijan tutkinnon. Hän tuntee Turunmaan saariston joka niemenkärkeä myöten, mikä tietenkin on myös meriitti.

Seaside palvelee alalla kokonaisvaltaisesti, arvionnit, kiinteistöjuridiikka jne, sekä harjoittaa myös vuokrausta ja majoitusta.

– Meidän käytössämme on yli 50-60 vuodepaikkaa eri tiloissa mökeistä aina Taalintehtaan Dals Inn -majoitukseen, Lindroos kertoo.

Hän on ajan tasalla ja tietoinen asiakkaiden toivomuksista. Lindroosin mukaan sekä asiakkaat että hän itse arvostavat kolmea asiaa: valinnan vapautta, jakamistaloutta sekä ekologiaa.

Ostajana Lindan on hänelle mieluinen siksi, että senkin liiketoimintastrategia perustuu saaren tulevaisuuteen. Lindan Group haluaa kehittää paikallista kiinteistö- ja vuokrausalaa.

– Lisäksi meille on yhteistä se, että haluamme olla edelläkävijöitä uuden tekniikan hyödyntämisessä, Lindroos korostaa.

TOIMITUSJOHTAJA ja Ilmoituslehden päätoimittaja Michael Nurmelle, josta tulee Seasiden hallituksen puheenjohtaja, on myös tärkeää säilyttää ja mielellään myös lisätä työpaikkojen määrää, niin Lindan Groupissa kuin Kemiönsaaren kunnassa ylipäätään. Tällä hetkellä Lindan työllistää viitisen henkilöä päätoimisesti tai osa-aikaisesti sekä lisäksi melkoisen joukon avustajia ympäri Kemiönsaarta. Seaside- kaupan myötä syntyy todennäköisesti pari työpaikkaa lisää. Kiinteistönvälityksen, vuokrauksen ja majoituksen työllistävät kerrannaisvaikutukset voivat olla huomattavasti suuremmat.

Lindroos kertoo, että ostajat ovat kiinnostuneita myös tavallisista asuintaloista, joihin pääsee omalla autollaan, eivätkä pelkästään merenrantapaikoista. Tavalliset asuintalot ovat Kemiönsaarella tosi edullisia hinnaltaan pääkaupunkiseudun kiinteistöjen hintatasoon tottuneiden mielestä.

– Kakkosasunnot ovat nykyään ahkerassa käytössä talvikuukausienkin aikana, etenkin tietysti pyhien ja lomien aikana, Lindroos korostaa.

On mahdollista, että vapaa-ajan kiinteistöjen omistajat muuttavat tänne tulevaisuudessa kokopäiväisesti asumaan. Tästä asiasta kunnan päättäjätkin ovat äskettäin jättäneet aloitteen.

Yrityksen kotisivu: www.seasidelkv.fi

Share this in: