Konstrundan ja Taiteiden perjantai

konstrundan

Konstrundan järjestetään kymmenennen kerran Suomen kaksikielisillä seuduilla 18.–20.8. Perjantaina 18.8. järjestettävä Taiteiden perjantai on koko perheelle suunnattu taidefestivaali. Ateljé Tjuda Pedagogissa Kemiössä on drop-in –työpajoja, joihin voi osallistua, koska itselle sopii. Ohjelmaan sisältyy mm. paperitaiteen, grafiikan ja digitaiteen tekoa.

Konstrundan on tapahtuma, jossa pääsee vapaasti vierailemaan taiteilijoiden työhuoneissa, tapaamaan taiteilijoita ja näkemään, kuinka he työskentelevät. Konstrundaniin osallistuu visuaalisen alan ammattilaisia: taiteilijoita, muotoilijoita ja taidekäsityöläisiä. Vierailijoille tarjotaan mahdollisuus kohdata taiteilija ympäristössä, jossa teokset syntyvät. Ateljeet pitävät ovensa auki lauantaina ja sunnuntaina.

Ateljé Tjuda Pedagogissa Kemiössä on taidekierroksen aikana työhuoneen esittelyn lisäksi taidenäyttely ja kahvila. Taiteilijat kertovat työstään, myyvät taidetta ja taidekäsityötuotteita. Ohjelmaan sisältyy mm. workshopeja, nonstop-huovutustyöpaja ja mahdollisuus kokeilla taidegrafiikan vedostusta.

Valokuvataiteilija Ritva Kovalainen esittelee työtään ateljeessaan Markissa, jossa on myös näyttely hänen kuvistaan ja kirjoistaan. Britt-Marie Smedsin keramiikkaverstaalla Ceraconissa Taalintehtaalla on esillä näyttely MANUFAKTURA – crafted design market 2017. Lasinpuhaltaja Jarl Hohenthalin tapaa Takkirautavalimosta Taalintehtaalla ja maalari Johan Vestinin Kemiöstä.

Tarkemmat tiedot tapahtumista: http://konstrundan.fi/fi/kartta/turunmaa/