Kirjan julkaisujuhla Kojanissa

kristina_hakola-wass_art

Kristina Hakola-Wass uusi kirja kädessään.

Kristina Hakola-Wass järjestää kirjansa julkaisujuhlan Taalintehtaan Kojan -antikvariaatissa lauantaina klo 12. Hänen lastenkirjansa ”Alla sover inte” on juuri ilmestynyt. Hakola-Wass on toiminut Taalintehtaan kirjastonhoitajana monta vuotta. Hän kertoo työnsä kautta paljon käsitelleensä lastenkirjoja. Kotonakin hän luki paljon kirjoja kahdelle pojalleen. Ajatus omasta lastenkirjasta heräsi jo kirjastoaikana ja hän alkoi pikkuhiljaa työstää tekstiä ja etsiä kuvittajaa.

Hän haki kuvittajaa, joka piirtäisi vanhanaikaisen pehmeästi. Nähdessään Sebastian Dahlströmin piirtämän Mössen hän tiesi löytäneensä kuvittajansa. Yhteistyö onkin sujunut hyvin. Kummatkin ovat prosessin aikana esittäneet ideoita ja keskustelleet ratkaisuista. Hakola-Wass kertoo harrastelijan haasteena olleen tekstin ja kuvan synkronointi. Ne saavat mielellään kertoa eri asioista jotta kertomuksesta tulisi rikkaampi.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

11.5_kompass_254x140_HighRes

Kertomuksen sisältö oli selvillä alusta saakka, mutta tapahtumista kertominen on muuttunut. Jotkut hahmot ja vähemmän tärkeät tapahtumat on poistettu, muuta on lisätty. Kertomuksen juoni koskee pehmolelujen yhteistyötä ja toisilleen antamaa tukea. Hakola-Wassille tärkeää oli, että tapahtumat asettuvat sairaalan käytäviin; ne kun ovat oma maailmansa.

Hän kertoo halunneensa tehdä lapsille kirjan, jossa kerrotaan sairaalan arjesta ja seikkailuista. Useimmat sairaalakirjat keskittyvät lääkkeistä, tutkimuksista, leikkauksista ja kliinisestä työstä kertomiseen. Lapsena hän itse kärsi astmasta ja vietti paljon aikaa sairaalaympäristössä. Hänen lempikirjansa oli Britt G. Hallqvistin ”Bettinas hemlighet”.

Uudessa kirjassa ystävykset Mösse, Voff-voff ja Pikkuliten jättävät pehmolelujen ja nukkien osaston ja lähtevät vaaralliselle seikkalilulle. Heidän on löydettävä kaapatun toverinsa Lilla Pandan kenenkään huomaamatta. Yhdessä muiden hahmojen kanssa he vaeltavat sairaalan käytävissä kohti lastenosastoa.

Hakola-Wass kertoo, että joillakin tarinan pehmoleluilla on oikeat esikuvat. Voff-voff on vanhimman pojan Jannen ja Lilla Panda nuoremman pojan Niklaksen rakkaat pehmolelut; Mösse puolestaan kuvittaja Dahlströmin pehmolelu.

Kirja julkaistaan omakustanteena ja se on painettu Vaasassa. Hakola-Wass on hyvin tyytyväinen lopputulokseen. Kirjan painosmäärä on 200 kpl ja sen voi ostaa Kojanista tai kirjailijalta itseltään. Kirjaa suositellaan kolmivuotiaille ja sitä vanhemmille. Kirjailija sanoo, ettei lastenkirjoilla ole ikärajaa. 

 

Teksti & kuva: Maria Manelius, Käännös: Ingrid Sandman

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram