Kemiönsaari saa syksyllä uudet tervetulokyltit

Skiss Strömma

I höst kommer vägarna till Kimitoön att prydas av nya välkomstskyltar. Kommunen höll under sommaren en omröstning på webben och över 800 öbor och fritidsboende tyckte till.

Det vinnande bidraget, som fick över hälften av rösterna, är en lodrät portkonstruktion med ”Kimitoön” och ”Välkommen” i utskurna bokstäver på båda språken. Idén är utformad av ortsbon och företagaren Tuomo Tammenpää. Fem bidrag fanns med i omröstningen.

– Idén bygger på att välkomstskylten är ett landmärke och en port till ön. Det finns rätt mycket symbolik i att komma över broarna – många känner säkert igen känslan av att ”nu är man på ön. Port-idén förstärker den känslan, säger Tammenpää.

– Det är glädjande att så många deltog och att vi snart kommer att få nya och fina skyltar som välkomnar ortsbor, fritidsboende och besökare till ön. Vi hoppas att skyltarna blir landmärken som bidrar till att göra Kimitoön känt, säger Kimitoöns utvecklingschef Gilla Granberg.

De nya välkomstskyltarna kommer att sättas upp under hösten i närheten av Pungböle bro och Strömma bro. Skyltarnas material, storlek och exakta placering klarnar under planeringsprocessen. Skyltarna kommer att tillverkas lokalt av företaget VMV – Västanfjärds Mekaniska Verkstad.