Kemiön Mylly jauhaa taas

Kemion Mylly_art

Kemiön Myllyn betonisiilot. Kaikkiaan myllyn jauho- ja viljasiiloihin mahtuu 500 000 kiloa viljaa.

Österbergin suvun vuonna 1903 perustama mylly on saanut jälleen uuden omistajan. Kemiön Myllyn osti Helsingin Kahvipaahtimo.

Mitä suunnitelmia kahvipaahtimolla on myllyn varalle? Tuleeko siihen kahvipaahtimo?

– Ei sentään, kyllä paahtimo pidetään Helsingissä. Tarkoituksenamme on tehdä jauhoja. Koneet alkavat olla pikkuhiljaa toimintakunnossa, niitä on korjattu ja koeajettu. Mylly oli käyttämättömänä yli vuoden päivät, kertoo toimitusjohtaja ja toinen omistaja Aki Aunola Helsingin Kahvipaahtimosta. – Valitettavasti käyttämättömyys näkyy koneiston kunnossa. Ruispuoli on jo täysin ajokelpoinen ja sillä ajetaan joka viikko, jotta paikat pysyvät puhtaina.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

15.9_kompass_254x140_HighRes copy

Aunola kertoo, että heillä on suunnitelmissa myös avata pieni kesäkahvila myllylle, josta voisi ostaa napolilaisessa pizzauunissa paistettua pizzaa. Leivonnaiset ja leivät kahvilaan tilattaisiin saarelaisilta tekijöiltä.

Toiveena on käyttää myös paikallisten viljelijöiden viljoja. Myllyn kannalta eletään nyt tärkeitä aikoja, myllyn täytyy saada raaka-aineita. 

– Uudesta sadosta lähdemme liikkeelle, toteaa Aunola. – Jos paikallisilta saisi ostettua tasaisesti, se olisi myllyn kannalta parasta. Tarkoituksena on pitää liiketoiminta Kemiönsaarella ja kehittää sitä sillä tavalla, että se olisi osa paikallista yhteisöä. Rakentaa sellainen palvelu, joka toisi liiketoimintaa saarelle ja nostaa Suomen toiseksi vanhin mylly takaisin jaloilleen.

 

Teksti & Kuva: Jaana Aartomaa

Benjamin Andberg_art

Helsingin kahvipaahtimon perustaja Benjamin Andberg on Kemiön Myllyn toinen omistaja. (Kuva Saana Helmi)

abl_prenumerera_6x185web

 

Tilaa helposti s-postitse info@annonsbladet.fi