Kemiön kirkko sai uuden valaistuksen ja äänitekniikan

Kemiön kirkon kunnostus on valmiina ja kirkko voidaan ottaa käyttöön. Koko sähköjärjestelmän uusiminen sekä uuden valaistuksen ja äänitekniikan  asentaminen kesti kymmenen viikkoa. Lopputarkastus suoritettiin viikkoa ennen pääsiäistä. Paikalla olivat kaikki projektista vastanneet. Työt hyväksyttiin ja kuitattiin. Seurakunnan puolesta tilaisuuteen osallistui v.t. kirkkoherra Anders Laxell ja talouspäällikkö Pernilla Gustafsson. Työryhmä puheenjohtajanaan Rabbe Sjöberg on valvonut prosessia.

Pääurakoitsija El-Sähkö Sjöholm vastasi sähköasennuksista. Tommy Sjöholmin mukaan työ sujui suunnitelmien mukaisesti. Yhteistyö seurakunnan kanssa koskien työn aikana syntyneitä muutoksia sujui myös hyvin. Työtä helpotti Strandells El:in laatima hyvä suunnitelma.

Hankalia olivat kaapeleiden asennukset keskiaikaisessa kivikirkossa. Oli pakko tehdä urat kivisten lattialaattojen saumoihin ja piilottaa kaapelit sinne, minkä jälkeen urat täytettiin uudestaan. Lopputulos on hyvin siisti eikä uusia saumoja juuri huomaa. Kirkon ullakolla sähkökaapelit on asennettu pitkään kiskoon josta kaapelit on laskettu kirkkotilaan katon olemassa olevien reikien kautta. Kirkkosalin seinissä kaapelit on piilotettu mustiin putkiin.

gruppen_3-11

Projektissa mukana olivat: Mikael Eggert, Mikael Sjöblom, Rabbe Sjöberg, Kim Strandell, Peik Cygnel ja Tommy Sjöholm.

PROJEKTIN johtaja Peik Cygnel kertoo, että kunnostuksen päämääränä oli vaihtaa vanhat varusteet sekä parantaa kirkon valaistusta ja äänentoistoa. Työ on suoritettu yhdessä tuumin Museoviraston kanssa. Virasto on ohjeistanut valaisimien valinnassa ja valaistuksesta yleensäkin. Keskusteluja käytiin mm kirkon holvien valaisemisesta, minkä virasto lopulta salli. Valaistuksen voimakkuutta voidaan tarpeen mukaan säätää. Normaalisti tehosta käytetään n. 30 prosenttia. Virasto vaati, että pylväiden paikallisesti tuotetut 1960-luvun valaisimet säilytetään. Ylempänä asennettiin eri suuntiin valkoisia valaisimia. Valaistusjärjestelmää säädetään eri tavalla jumalanpalvelusten, kirkollisten toimitusten ja musiikkiesiintymisten aikana. Asehuoneessa on kolme savulasista filamenttilamppua, joissa lämmin kellertävä valo.

TEKNISEN työn valvojana toimi Mikael Eggert. Hänelläkin oli ideoita valaistuksen suhteen. Työsuojeluvalvojana toimi Mikael Sjöblom. Äänitekniikan uusimistyöstä vastasi Audico, joka myös kouluttaa kirkon henkilökuntaa tekniikan käytössä. Kirkon oltua kunnostuksen aikana käyttämättä se on vihittävä käyttöönsä uudestaan. Ajatuksena oli järjestää vihkimisjumalanpalvelus välittömästi kunnostuksen jälkeen. Koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi seurakunta ja seurakunnan jäsenet joutuvat nyt odottamaan kirkon uudelleen vihkimistä. Tarkoituksena on järjestää juhlajumalanpalvelus heti, kun tilanne sen mahdollistaa.

Teksti & etusivu- ja ryhmäkuva: Maria Manelius Käännös: Ingrid Sandman,
Kuvat sisältä: Dan Lindström / www.nylund.fi

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram