Katso neljää vuotta pidemmälle

Kasper Lindroos haluaa, että maataloudelle luodaan pitkän aikavälin ohjelma, jossa on useita selkeitä tulevaisuuden tavoitteita ja politiikkaa, joka vie meidät näihin tavoitteisiin.

Luo pitkän aikavälin ohjelma, jossa on selkeämmät tulevaisuuden tavoitteet maataloudelle ja politiikka, joka voi viedä meidät näihin tavoitteisiin. Tämä koskee kaikkea siitä, mitä meidän ihmisten pitäisi odottaa syövän, siihen, millaista tuotantoa haluamme. Näin sanoo Vestlax Mellangårdin Kasper Lindroos.

Kestävien ratkaisujen luomiseksi on tärkeää esittää pitkän aikavälin tavoitteita. Tämä koskee myös maataloutta.

Vestlax Mellangårdin maanviljelijä ja metsänhoitaja Kasper Lindroos ajattelee, että juuri nyt he haluavat pitää vähän kaikkea, eikä heillä ole selkeää kuvaa siitä, mihin he ovat menossa maataloudessa ja maatalouspolitiikassa.

- Nelivuotista hallitusohjelmaa ja CAP-ohjelmaa pidemmälle menevä pitkäjänteinen ohjelma auttaa viljelijöitä tekemään oikeita investointipäätöksiä.

CAP tarkoittaa Common Agricultural Policy, suomeksi yleistä maatalouspolitiikkaa.
Lindroosilla on tilallaan sikoja ja vähän matkan päässä Klobbnäsintien varrella laiduntaa lehmiä. Tila sijaitsee Kemiössä Västanfjärdin rajalla. Vestlaxintietä pitkin ajavat autoilijat ovat jo tervetulleet Västanfjärdiin, vaikka he eivät ole vielä tulleet kuntaosaan. Vestlax Mellangård on ollut Lindroosin suvun omistuksessa satoja vuosia.

- Viimeiset sikani teurastetaan tänä syksynä, hän selittää.

Tilalla harjoitetun luomusikakasvatuksen kannattavuus heikkeni merkittävästi vuonna 2027 tapahtuneen CAP 2027:ään siirtymisen myötä. Tänä vuonna Lindroos kasvattaa kuminaa, korianteria, ruista, vehnää, härkäpapua, riistapeltoja, herneitä ja rehua. Hän tuo teurastettavat siat ja lehmät pienempään teurastamoon.

- Sianlihasta tekemämme liha ja makkarat on pääosin myyty ennakkotilauksena, Kasper Lindroos kertoo.

TEKSTI & KUVA: JOHN ILLMAN

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram