Kalkholmenin kiinteistö myynnissä

18.9.2019 - Michael Nurmi

kalkholmenvy_IMG_5890

Pasi Tamminen myt  Max Andessonin mielestä kiinteistö sopisi parhaiten venealan yrittäjälle, mieluiten tavalla, jolla alue hyödyttäisi yleisöäkin. Västanfjärdin Kylätoimikunnan suunnitelman mukaan aluetta voitaisiin kehittää merelliseksi keskukseksi.

Bed and breakfast Kansakoulun hallinnoija Pasi Tamminen luopuu Kalkholmenin telakka- ja kahvilarakennuksista. Erään mahdollisen ostajan kanssa on jo keskusteltu. Nyt kiinteistö myydään kiinteistönvälittäjän toimesta. Tammisen mukaan ei ole ollut puhetta siitä, että kiinteistön Tammiselle ja hänen vaimolleen myynyt kunta lunastaisi kiinteistöä. 

Hän kertoo, että neuvottelut ensimmäisen ostamisesta kiinnostuneen kanssa  oli jo edennyt, mutta hintatarjous oli niin alhainen, ettei kauppaa syntynyt. 

Kansakoulua ja Kalkholmenin kiinteistöä pyörittää sama yhtiö. Tamminen selittää, että Kalkholmenista on tullut rasita Kansakoululle.

- Siksi haluamme myydä kiinteistön. Kalkholmenin kahvilassa kävi vain puolet edelliskesän asikakasmääristä. Suunnittelemamme ginitislaamo ei käynnistynyt useistakin syistä. Minkä olemme ansainneet Kansakoulun avulla on mennyt Kalkholmenin menojen maksamiseen.

Tamminen sanoo, että kohtuullinen hinta Kalkholmenista riittää kattamaan Kansakoulu -yhtiön velat. Turun Sanomat raportoi tällä viikolla, että yhtiöllä on maksamattomia laskuja. Suurin yksittäinen lasku on 8 500 euroa.

KESÄ on muuten sujunut hienosti Kansakoulussa. Tamminen kertoo, että ruokailijoita oli tiistaina 43, mikä on ihan hyvä määrä. Majoitus on ollut täynnä yli 40 vuorokautta. Kesäkuukausien kasvuluvut  osoittavat n. 30 % joka kuukautena. 

- Mielestämme Kansakoulu purjehtii myötätuulessa.

Hän lisää, että Kansakoulu alusta saakka on tuottanut plusmerkkisiä tilinpäätöksiä.

KALKHOLMENIN kiinteistö sijaitsee otollisella paikalla rannalla. Se lienee houkutteleva useiltakin toimintoja harjoittaville. Västanfjärdin Kylätoimikunnan, pian kuntaliitoksen jälkeen laatiman kyläsuunnitelman, mukaan aluetta voitaisiin kehittää paikkakuntalaisten ja matkailijoiden merelliseksi keskukseksi. Kunnan asemakaavassa suurin osa kiinteistöstä sijaitsee toimintarakennuksille merkatulla alueella. Kaavan mukaan alue soveltuu yritystoiminnalle (toimisto-, teollisuus- ja varastorakennukset tai niiden yhdistelmille - kunhan ne eivät tuota ympäristöongelmia – sekä palvelutoimintaan).

 

”Sopii veneisiin liittyvään toimintaan”

 

Västanfjärdin kylätoimikunnan puheenjohtaja Max Anderssonin mielestä Tammisen kiinteistö sopisi parhaiten venealan yrittäjälle, mieluiten tavalla, jolla alue hyödyttäisi yleisöäkin.

- On hyvä katsoa aluetta kokonaisuutena siten, että Tammisen omistama kiinteistö tulisi osaksi tulevaisuudessa kehitettävää vierasvenesatamaa. Olemassa olevat laiturit voitaisiin vuokrata vierasvenesataman isännälle. Jo nyt on olemassa asuntovaunuparkki ym. Uskon, että monet paikkakuntalaiset ja kesävieraat olisivat tyytyväisiä Kalkholmenillle saatavaan vierasvenesatamaan.

Andersson kertoo, ettei kylätoimikunta ole keskustellut kiinteistön myynnistä joskin huhut siitä ovat jo liikkuneet kylällä jonkin aikaa.

- Selvää on, ettei kylätoimikunalla ole resursseja ostaa kiinteistöä. Mutta toimikunta tietenkin mielellään osallistuu keskusteluihin ja antaa asiassa neuvoja.

 

Teksti: Sam Cygnel, Grafiikka ja kuva: arkisto, Käännös: IS

 

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram