Joulukinkkuja tilataan jo nyt

Joulukinkku sadonkorjuumarkkinoilta1

Kasper Lindroos

Kasper Lindroos myi joulukinkkuja September Openin sadonkorjuumarkkinoilla jo muutama viikko sitten. Vestax Mellangårdin kinkkuvalikoima on vähintään riittävä.

– Käytännössä ihan millainen kinkku tahansa, se leikataan tarvittaessa asiakkaan toiveiden mukaan, Lindroos kertoo.

Monen suosikki on potkaton kinkku, Lindroos itse ottaisi sen sijaan potkallisen kinkun.

– Sellaisen kanssa on aina vähän enemmän oikea fiilis, mutta se vaatii enemmän töitä, hän taustoittaa.

Kinkut ovat saatavissa joko suolattuna tai suolaamattomana. Lindroosin mukaan jotkut haluavat suolata kinkun edelleen itse.

– Käytännössä meiltä saa juuri sellaisen kinkun, kun haluaa. Jokaiselle löytyy sopiva.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202138

Joulupöytään on tarjolla myös esimerkiksi ulkofilettä, kassleria ja makkaraa.

– Siihen pyritään, että kaikki osat saadaan käyttöön. Sen vuoksi kinkut myydään aina paketteina. Paketeissa on mukana muun muassa makkaraa.

– Joulun aikaan voi kysellä myös erikoisempia lihoja, tai jos joku vaikka haluaa 100 kiloa makkaraa niin onnistuu, Lindroos nauraa.

Kaikki kinkut myydään etukäteen, Lindroosin mukaan sadonkorjuumarkkinoilla on myyty satoja kiloja lihaa. Kinkkuja voi kysyä myös suoraan Vestlax Mellangårdista, Lindroosin mukaan niitä on hyvin saatavilla, kunhan tilaus tulee ajoissa. Teurastusmäärä valitaan sen mukaan, paljonko kinkkuja on mennyt kaupaksi. Lindroosin potkallisen kinkun valmistamiseen menee pitkään.

– 90-asteessa kunnes sisälämpö on noin 70 -astetta, siihen menee lähes vuorokausi. Tammisavu tuo kinkkuun mukavasti makua, Lindroos vinkkaa lopuksi.

Kinkkujen kilohinnat vaihtelevat peruskinkun noin kahdestakymmenestä eurosta, toiveen mukaan leikattaviin kinkkuihin, joiden kilohinta on noin kolmekymmentä euroa.

http://www.mellangard.shop/

 

Teksti: Jerker Jokiniemi