Ilya Kruglov soittaa Ukrainan kansalaisten hyväksi

10.3.2022 - annonsbladet

1_alexander_kruglov_galina_leonova_ilya_kruglov_artikel copy

Kruglovin perhe haluaa auttaa Ukrainan kansaa järjestämällä pianokonsertin. Alexander Kruglov, Galina Leonova ja Ilya Kruglov. 

Kun Ilya Kruglov heräsi torstaina helmikuun 4. päivänä ja näki uutisista, että Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan, se tuntui täysin käsittämättömältä. Hän melkein uskoi nukkuvansa ja sen olevan kauhu-uni eikä todellista. Hän tuomitsee hyökkäyksen sanoen, että Venäjän hyökkäykselle ei ole mitään aihetta. Oikeastaan mikään ei ole syy aloittaa sotaa. Melko välittömästi kovan shokin jälkeen hän päätti tehdä voitavansa. Koska hän on muusikko, luonnollinen valinta oli järjestää pianokonsertti Ukrainan kärsivän kansan auttamiseksi. Hän otti yhteyttä seurakunnan musiikkijohtaja Peter Södergårdiin, joka heti innostui ideasta ja järjesti käytännön asiat. Konsertti järjestetään Kemiön Villa Landessa lauantaina maaliskuun 19. päivänä klo 16. Konsertin yhteydessä yleisö voi antaa vapaaehtoisen avustuksen, joka toimitetaan lyhentämättömänä Kirkon Ulkomaanapukeräykseen Unkarin hyväksi.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202210

KRUGLOVIN perhe on kotoisin Venäjältä ja on asunut monta vuotta Dragsfjärdissä. Lapset Alexander ja Maria ovat varttuneet Kemiönsaarella. Koko perhe voi sodan vuoksi huonosti ja on hyvin surullinen Ukrainan kärsivän siviiliväestön  vuoksi. Kärsimykset johtuvat yhden miehen valtapyrkimyksistä.

Perhe iloitsee, kun asuu Suomessa, joka on kunnioitettu maa ja jossa kaikilla on samat oikeudet. Kruglov kertoo perheen panneen merkille, että Suomella on hyvä maine ulkomailla. Kun perhe kertoo olevansa Suomessa asuvia venäläisiä ihmiset ovat suhtautuneet heti heihin myönteisesti kertoen, mitä he tietävät Suomesta. Kruglovin mukaan Venäjälle on traagista, että presidentti Putin on hallintoaikanaan huonontanut Venäjän mainetta ulkomailla.

- On kamalaa, että yksi henkilö voi pilata niin monien ihmisten tulevaisuuden.

Alexander  on vastikään suorittanut varusmiespalvelunsa Uudenmaan prikaatissa. Suomesta on tullut hänen kotimaansa ja hän kertoo olevansa valmis suojelemaan Suomea missä hyvänsä tilanteessa. Koko perhe haluaa ja toivoo järjen ja hyvyyden voittavan hulluuden ja että sota loppuisi. Vaikka vuosia venäläisille syötetty propaganda on vaikuttanut moniin venäläisiin, sotaa kuitenkin vastustetaan Venäjälläkin. Kruglov kertoo monien, etenkin korkeammin koulutettujen, kuten tiedemiesten, lääkäreiden ja muusikkojen kirjoittavan nimensä sotaa vastustaviin listoihin.

- Jos tahtoa löytyy, rauhan voi saada.

Konsertissa Kruglov soittaa Chopinin, Brahmsin, Lisztin, Bachin, Rachmaninoffin ja Debussyn teoksia. Kemiönsaarelaisilla on tilaisuus kuunnella kaunista musiikkia ja samalla yhdessä Kruglovin perheen kanssa auttaa Ukrainan kansaa.

 

Teksti & kuva: Maria Manelius, Käännös Ingrid Sandman

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram