Hei, me lennetään!

Jorma_artikel

Jorma Hakkarainen esittelee kerhon kaksipaikkaista Mk 1 -konetta. Ei tule kuulemma ahtaan- eikä korkeanpaikankammoa.

Lennä sinäkin tai tule ainakin tutustumaan Saariston Ilmailukerhon avoimien ovien päivään 12.6.2022 klo 12–16 Genbölen kentälle, Dragsfjärdiin. Voit tutustua kerhon ultrakevyisiin koneisiin, Merivoimien Varikon sotilaspalokuntaan, moottorivarjoliitotoimintaan ja muuhun jännittävään. Sään salliessa saatat päästä maksulliselle lennollekin. 

Alueella on tietenkin buffet, jossa myydään makkaraa, kahvia ja pullaa. Lentäen paikalle tuleville tarjotaan edellä mainitut. Ja sitä paitsi, lentäen olisit jo perillä.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

9.6_kompass_254x140_HighRes

Genbölen Yötaivaantiellä sijaitseva Saariston Ilmailukerhon lentokenttä täyttää 30 vuotta. Ammattilentäjänä työskennellyt Göran Hollsten pelasti alueen lentokonetoiminnan hiipumiselta. Hollstenin lisäksi Jorma Hakkarainen on yksi kerhon perustajajäsenistä. Hän esittelee Ilmoituslehdelle paikkoja ja lentokoneita. Miten ihana osoite lentokentälle, Yötaivaantie!

Lennokit_artikel

Saariston ilmailukerholla on kymmeniä lennokkeja, jotka odottavat uusia käyttäjiään. Nyt kannattaa miettiä lasten harrastuksia! Voittaa varmasti tietokonepelit.

- Ilmailukerho edistää tietämystä ilmailusta ja opettaa ilmailutaitoja jäsenilleen. Kerho järjestää Ultra-B lentokoulutusta ultrakevyillä lentokoneilla ja vetää myös lennokkikerhoa. Lennokkikerho sopii niin lapsille kuin aikuisillekin, kertoo Hakkarainen.

Kerhossa on tällä hetkellä jäseniä noin 60. Kerholla on kaksi kevytlentokonetta, joita kerhon jäsenillä on mahdollisuus vuokrata. Toinen koneista on varustettu kellukkeilla.

- Kellukkeet ovat todella kätevät, Suomessa on niin paljon vesistöjä, että pääsee melkein minne vain laskeutumaan. Tietenkin myös lumelle ja jäälle voi laskeutua, ja nousta taas. Märkä nurmikin käy kentäksi, mutta siinä pitää varoa mahdollisia kiviä, kertoo Hakkarainen.

Halli ja kone_artikel

2000-luvun alkupuolella rakennettuun halliin mahtuu jopa neljä konetta, jos yhdestä otetaan siivet pois. Halli on lämmin myös talvisin.

- Olemme käyneet pilkkireissuilla talvisin ja pari kertaa lounaalla Lahnajärvellä, mainitsee Leif Viljanen, koneiden huolloista vastaava. - Kätevää ja nopeaa matkantekoa.

- Ultrakevyet lentokoneet ovat hyvä vaihtoehto Genbölen lentokentälle ja yleensäkin harrastuslentämiseen, muun muassa niiden taloudellisten ominaisuuksien sekä myös hiljaisen äänen vuoksi, toteaa Hakkarainen.

Haluatko itse lentää? Ota yhteyttä kouluttaja Jorma Hakkaraiseen ja kurssin suoritettuasi voitkin vain kysyä itseltäsi: - Onko nyt hyvä sää lentää?

 

Teksti & Kuva Jaana Aartomaa

Leif_artikel

Leif Viljanen huoltaa kerholla lentokoneita. Keltainen on hänen oma koneensa, fk 9.

Kerhon logo_artikel

Kerhon jäsenet ovat suunnitelleet hienon logon.

Genböle_artikel

Hallin lattialla historian havinaa. Kerholaiset ovat maalanneet sen.

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram