Fredrik Guseffin mielestä Kemiönsaarella on hyvät mahdollisuudet kehittyä

Fredrik Guseff_artikel

Fredrik Guseff

Vestlaxista kotoisin oleva Fredrik Guseff on viettänyt pandemian vuoksi enemmän aikaa perheensä kanssa loma-asunnollaan kotikylässään Kemiön itärannikolla. Hän kokee, että etätyön mahdollisuus antaa edellytykset viettää enemmän aikaa lapsuuden alueella. Onko muutto Kemiönsaarelle mahdollista?

Ilmoituslehti tapaa RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseffin aurinkoisessa Helsingissä. Perhe on pääkaupungissa lyhyen aikaa ja lähtee kohta taas Kemiönsaarelle ja Vestlaxiin. Guseff sanoo, että hänellä on vahvat siteet lapsuuden kotiseutuun, vaikka hänen koti ei ole siellä enää.

- Äitini suku on asunut Kemiössa satoja vuosia ja asuvat siellä edelleen. Isäni perhe puolestaan evakuoitiin Karjalasta talvisodan aikaan Björkbodaan.   

Guseff kertoo asuneensa koko lapsuutensa Kemiönsaarella ja muuttaneensa sitten Turkuun opiskelemaan.

- Nykyään minä ja perheeni asumme Helsingissä. Olemme viettäneet paljon aikaa Vestlaxissa pandemian aikana, mutta en pidä todennäköisenä, että muutamme sinne kokopäiväisesti, koska sekä vaimollani että minulla on työpaikat Helsingissä.  

Guseffille heräsi kiinnostus yhteiskunta-asioihin jo varhain, joten hän kokee työnsä puoluesihteerinä mielekkääksi. Oli selvää, että puoluevaalinta oli RKP.

- Ruotsinkielisenä ja liberaalina RKP on luonnollinen vaihtoehto. Olen myös sitä mieltä, että puolueella on lojaali äänestäjäryhmä ja politiikkaamme tarvitaan yhteiskunnassa, niin täällä Helsingissä kuin Kemiönsaarellakin.  

- Ei tulisi työskennellä puoluesihteerinä, jos haluaa vain maksaa laskuja. Tässä työssä on kyse tehdä huomisesta hieman parempi.

Hän lisää, että hänen äitinsä toimi aktiivisesti eri valtuustoissa ja hänen isoisänsä oli Kemiön kunnanvaltuustossa. Vanhempien kiinostus politiikkaan kasvatti myös hänen kiinnostusta.  

- Toimin myös Kemiön valtuustossa itse kaksi kautta: vuodet 2001-2004 ja 2005-2008.

(artikkeli jatkuu ilmoituksen alla)

kompass_254x140_abl_202134

Kemiönsaarella on suuri kehityspotentiaali  

Puoluesihteerinä Guseffilla on suuri vastuu puolueorganisaatiosta ja sen toiminnasta. Sen lisäksi, että hän tuntee puolueen tilanteen Helsingissä, hän on tietoinen myös Kemiönsaaren tilanteesta.  

- Kemiönsaaren kunnan vanhojen osien välillä on ollut ja on edelleen ristiriitoja. Tämä on vaikuttanut myös saaren poliittiseen keskusteluun.     

- Sen sijaan kehityskysymyksissä olisi omaksuttava yhteinen lähestymistapa, jotta Kemiösaarelle houkuteltaisiin lisää ihmisiä ja yrityksiä.  

Guseff pohtii lapsuuttaan ja kertoo, että Kemiössa oli hänen lapsuudessaan enemmän palveluja ja kauppoja. Etätyömahdollisuuksien kasvaessa yhä useammille ihmisille, tämä tilanne voi kuitenkin muuttua.  

- Kemiönsaaren väkiluku oli suurempi, kun olin nuorempi. Siksi palveluja oli enemmän esimerkiksi kylissä. Mutta yhä useammat ihmiset voivat nyt työskennellä kotoa tai mökiltä osan vuodesta, mikä mahdollistaa palvelujen ylläpidon saarella.   

- Kemiönsaarella on mielestäni suuri kehityspotentiaali. Kunnan yrittäjien ja poliitikkojen on uskallettava panostaa uusiin ideoihin kunnan kehityksen luomiseksi, sanoo Fredrik Guseff.

 

Inforuutu

Fredrik Guseff 

Ikä: 41 

Syntynyt: Vestlaxissa 

Asuu nyt: Helsinki 

Aktiivinen kuten: RKP:n puoluesihteeri

Kuvaa lapsuutensa: Turvallinen ja opettavainen

Harrastukset: Viettää aikaa sukulaisten, perheen ja ystävien kanssa, matkustaminen sekä olla Vestlaxissa mökilla perheen kanssa.

 

Teksti & kuva: John Eriksson

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram