28.3.2020

Kemiönsaari ja muu Saaristo tekee tiivistä yhteistyötä pyöräreittien markkinoinnissa

pyorailija_artikkeli

Noin 200 kilometriä pitkiä pyöräreittejä, Rannikkoreittiä ja Saariston rengasreittiä, markkinoidaan kolmatta vuotta peräkkäin yhteistyössä Kemiönsaaren, Paraisten, Salon, Hangon ja Raaseporin kanssa GoExpo –messuilla Helsingissä tulevana viikonloppuna 28.2.-1.3.2020.

– Vaikka kummatkin reitit kulkevat saaristossa, on 24-vuotiaalla Saariston rengasreitillä ja 5-vuotiaalla Rannikkoreitillä paljon eroja, kertovat Kemiönsaaren matkailupäällikkö Benjamin Donner ja Paraisten matkailupäällikkö Niina Aitamurto.

Kummatkin reitit ovat maailmanlaajuisesti ainutlaatuisia luonto- ja kulttuurielämystensä suhteen. Nuorempi Rannikkoreitti, joka on toteutettu yhdessä Kemönsaaren, Salon, Hangon ja Raaseporin kanssa, tarjoaa ruukkikyliä ja saaristolaiskyliä, kolme kansallispuistoa sekä mahdollisuuden vierailla Pohjoismaiden korkeimmalla majakalla, Bengtskärillä. Saariston rengastie puolestaan on reitti lukuisten pienten saarien ja kylien kautta sekä kahdeksan sillan yli Paraisten kaupungin saaristosta Kustaviin, Naantaliin ja Turkuun. Kummatkin pyöräreitit ovat paratiiseja saariretkeilyyn, ja voidakseen kokea mahdollisimman paljon, kannattaakin pitää taukoja reitin varrella.

 Donner muistuttaa, että pyöräilymatkailu tuo rahaa paikallistalouteen, sillä pyöräilijät käyttävät majoituksia, ravintola- ja kahvilapalveluita sekä ostavat muuta tarpeellista.

 – Tilastot osoittavat, että pyörämatkailija ei ole enää henkilö, joka asuu omassa teltassa ja keittelee itse ruokansa retkikeittimellä. Tämän päivän pyörämatkailija haluaa satsata paikallisiin tuotteisiin ja vierailla pienillä paikkakunnilla käyttäen enemmän rahaa, yli sata euroa vuorokaudessa, kuin monet muut matkailijat.

Aitamurto kertoo, että matkailijoiden määrä on Saariston rengastiellä kasvanut useiden vuosien ajan ja vuoden 2019 aikana kasvu oli edellisvuoteen verrattuna noin 20 %.

Pyöräreittejä ja niiden palveluita kehitetään edelleen. Rannikkoreitti saa tänä vuonna selkeät etappikuvaukset, jotka helpottavat retkien suunnittelua. Lisäksi pyörämatkailijoita houkutellaan Kemiönsaarelle Rannikkoreittiä hyödyntäville lyhyemmille päiväretkille, jotka sopivat pyöräiltäviksi lähes vuoden ympäri. Päiväretkiehdotukset on erityisesti suunnattu niille, jotka haluavat lähteä yhtenä tai kahtena päivänä pyöräilemään muun vierailun ohessa.  Saariston rengastie on tänä vuonna auki kaksi viikkoa kauemmin kuin aikaisempina vuosina, kun reitin koko lauttaosuus toimii nyt aikajaksona 15.5.-30.8.

 

www.kustrutten.fi

www.saaristonrengastie.fi

http://goexpo.messukeskus.com

Share this in: