24.2.2020

Omakotiyhdistys muuttaa nimensä

egnehmsforeningen_artikel

Peter Nabb ja Ann Laurén omakotiyhdistyksestä toivovat, että yhdistyksen uusi nimi on kaikkien saarelaisten mieleen.

Dragsfjärdin 0makotiyhdistys on toiminut 55 vuotta. Nyt se on vaihtanut nimensä Egnahemsföreningen på Kimitoön rf:ksi. Ann Laurén yhdistyksestä kertoo, että uusi nimi paremmin kertoo yhdistyksen toimialueesta.

– Olemme jo tätä ennen palvelleet muitakin kuin Dragsfjärdissä asuvia, sekä saaremme mantereella että saaristo-osassa. Uusi nimi on vanhaa parempi. On tuntunut hieman kiusalliselta, kun olemme Västanfjärdissä ja Kemiössä kampanjoineet uusien jäsenten saamiseksi.

Yhdistyksen piirissäkin on jo pitkään mielletty saari kokonaisuudeksi.

– Puheenjohtaja Peter Nabb on Västanfjärdistä ja hallituksen jäseniä on Björkbodasta, Dragsfjärdin kirkonkylästä ja Taalintehtaalta. Talkkari-koordinaattori asuu Kemiössä, Laurén kertoo lisäten, että nyt kaikki saaren asukkaat voivat tuntea, että yhdistys on heidän ja kynnys jäsenyyteen on entistäkin matalampi.

TALKKARIN palvelut jatkuvat tänä vuonna; yhdistys saa taloudellista tukea talkkarin palkkaamiselle kahdeksaksi kuukaudeksi neljän kuukauden pidennysmahdollisuudella.

– Luultavasti päämääränämme on palkkaamisen pidennys alusta saakka: jäsenet ovat oppineet hyödyntämään talkkarin palveluita. Vuonna 2018 talkkarilla oli 198 toimeksiantoa. Viime vuonna niitä oli jo 500. On uskottavaakin uskottavampaa, että talkkaria käytetään vähintään yhtä paljon tänäkin vuonna.

Talkkarin palveluja, arkisia huoltotehtäviä,  pääsevät edullisesti käyttämään yhdistyksen jäsenet liikkuvan talkkarin kautta.

 

Text: Sam Cygnel Käännös: Ingrid Sandman, arkivfoto/arkistokuva

 

Share this in: