24.2.2020

Kylätoimikunnan tähtäimessä 50 kirsikkapuuta Kemiön keskustaan

cherry_artikel

Kemiön keskustan kylätoimikunnan aloittama kirsikkapuukampanja on jo tuottanut niin paljon rahaa, että voidaan ostaa kymmeniä kotimaisia Prunus Sargentii -kirsikkapuun taimia. Toimikunnan puheenjohtaja Sussi Gustafsson on hyvin iloinen myönteisestä palautteesta. Hän on aika varma siitä, että kylätoimikuta saavuttaa ensimmäisen osatavoittensa: 50 kirsikkapuuta tänä keväänä.

Hän kertoo, että sekä yritykset että yksityiset ovat lahjoittaneet rahaa. Lisäksi on tullut paljon kannustavia kommentteja. 

– Tuntuu kovin mukavalta. Tarkoituksenamme on kaunistaa keskustaa ja houkutella ohi ajavat pistäytymään täällä. Ensimmäiset taimet istutetaankin Dragsfjärdintien varrelle, keskustan puolelle tietä.

Tämän jälkeen kerätään lisää rahaa kirsikkapuiden hankintaan. Gusftafsson kertoo, että päämääränä on istuttaa mahdollisimman paljon puita kirkon ja Vretan välille. Mahdollisesti kevän jälkeen istutetaan kirsikkapuita, jotka tuottavat syötäviä kirsikoita. Kimito Brewingin Jonas Sahlberg ja Café Cake My Wayn Rittu Wuorio-Bäck ovat kiinnostuneet marjoista.

– Olisihan kivaa, jos ihmiset pääsisivät maistamaan paikallisia kirsikoita! Gustafsson sanoo.

KUNTA JA maanomistajat ovat antaneet luvan kylätoimikunnan istutuksiin. Gustafssonin mukaan tarvitaan vielä luvat muiltakin keskustan maanomistajilta. Puut on takoitus istuttaa paikkoihin, missä ne eivät haittaa tieliikenteen näkyvyyttä.

Yritykset voivat osallistua lahjoittamalla 100 ja yksityiset 50 euroa. Gustafssonin mukaan kirsikkapuun hinnnaksi tulisi n. 100 euroa, mihin sisältyvät taimi, istutus ja tarvittava suoja. Lahjoittajat voivat saada nimensä Villa Landen viereen asetettavaan laattaan.

Gustafsson tähdentää, että kampanja ei ole saanut avustusta kunnalta. Jos haluaa osallistua kevään istutuskustannuksiin, lahjoitus pitää maksaa viimeistään 15.3. yhdistyksen tilille (FI71 4055 0016 8933 78). Kirjoita laattaan haluamasi nimi tiedotusriville! Lisätietoa kampanjasta kylätoimikunnan FB-sivulla.

Kylätoimikunnan kaikille avoin  vuosikokous järjestetään maaliskuussa.

 

Text: Sam Cygnel/IS Foto/kuva: bildbank/kuvapankki

Share this in: