FC Boda hävisi kotikentällä Maskulle

FC Boda-Masku 8.6.2017

FC Boda kohtasi viime torstaina Björkbodassa Maskun. Ennen kamppailua joukkueet majailivat sarjataulukossa peräjälkeen, Boda yhden pisteen päästä Maskusta.

Vierailija Masku, jätti Bodan lähtötelineisiin heti alusta, jonka paine johti kahteen kulmapotkuun. Kylmä suihku saatiin toisen kulmapotkun jälkitilanteestaa. Hienosti pelattu hyökkäys johti siihen että Eraldi Gjondedaj, ensimmäistä kertaa täytyi poimia pelivälineen selkänsä takaa, 0-1 Maskulle ottelun viidennellä minuutilla.

Ensimmäisen vartin aikana, vierailija Masku heilutti tahtipuikkoa ja teki mikä lystäsi. Joukkueen paine ei kuitenkaan johtanut muuhun kun kahteen kulmapotkuun ja yhteen laukauksen, jonka Gjondedaj torjuu.

Boda pääsi paremmin ottelun mukaan, kun pelikello lähestyi puolituntia. Bodalaukaus toi yllättäviä hankaluuksia Maskun veräjänvartijalle. Paluupallossa oli ensimmäisenä Simon Andersson, jonka tökkäisy maalivahti ohjasi kulmapotkuksi.

Reilut puolituntia oli pelattuna, kun Boda sai toisen kulmapotkunsa. Sven Ivars ylsi korkeimmalle boksissa, mutta pusku suuntautui maalin yläpuolelle.

Vierailijat kasvattivat Bodan ylämäkeä kulmapotkulla. Masku-kapteeni Verneri Kryssi oli ensimmäisenä pallossa, joka meni Boda pelaajan ja väistä tolpan kautta maaliin, 0-2 Maskulle.

Boda ei hyytynyt takaiskusta, vaan jatkaa painostustaan, nyt kavennusosuman toiveessa. Muutamasta paikasta huolimatta, kotijoukkue jää ilman osumaa. Masku sai vielä ensimmäisen puoliajan lopulla, mainion paikan lisätä johtoaan. Laukaus suuntautui juuri Gjondedajn vartioimaan maalin tolpan ohi. Joukkueet marssiviat lukemissa 0-2 puoliajan viettoon.

Vajaa tunti oli pelattuna, kun Masku sai vaarallisen paikan juuri Bodan rangaistusalueen ulkopuolelta. Kovan kudin Gjondedaj kuitenkin torjuu hienosti.

Mitä pidemmälle toinen puoliaika kului, Boda lisäsi painostustaan. Paine ei kuitenkaan johtanut muuhun kuin kahteen kulmapotkuun. Joukkue jatkoi kuitenkin maalin metsästämistä. Vasenpuolustaja Anderssonin hirmuheitot ovat kauden mittaan ollut joukkueelle yhtä vaarallisia kuin kulmapotkut, mikä myös saatiin nähdä tänään. Monsteriheiton jälkitanteissa Sebastian Westerholm sai pallon, hänen tykkinsä lensi kuitenkin maalin yli.

Westerholmille siunaantui vielä pari minuuttia myöhemmin uusi mahdollisuus, tämäkin laukaus suuntautui kuitenkin riman yläpuolelle. 70 minuuttia oli pelikellossa kun Bodan paine toi tulostaa. Sisään vaihdettu Arthur Lundström pääsi Jimmy Röblomin ohjauksen jälkeen yksin läpi. Nuorukainen kiersi hienosti maalivahdin ja laittoi pallon tyhjään Masku verkkoon.

Boda yritti vielä ottelun lopussa hakea tasoitusosumaa siirtymällä kolmen miehen puolustajalinjaan, yritys joka toi vierailijoille myös vastaiskupaikkoja. Masku onnistui kuitenkin estämään Bodan loppuajan yritykset ja ryösti pisteet 1-2 voitolla.

Arthur Lundström teki ensimmäisen maalinsa Bodan edustusjoukkueessa, osuma ei kuitenkin lämmittänyt häviöottelun jälkeen.

- Ottelussa oli kova tempo. Olimme hiukan verran huonompia ensimmäisellä jaksolla ja heräsimme liian myöhään, mikä tänään ei riittänyt pisteille. Harmi, saatiin mielestäni aikaan hyvä prässi ottelun lopussa, Lundström sanoo.

Boda pelaa seuraavan ottelunsa vieraissa perjantaina 16.6. Vastassa silloin Rauman Pallo Iirot.