Burn & Chill 29.9.2018: Driftingin SM-mestari asfaltilla Kemiönsaaren suurimmassa moottoritapahtumassa

bunchill1

– Tämän kokoista moottoritapahtumaa ei ole aiemmin nähty Kemiönsaarella, Burn & Chill 2018-tapahtumaa järjestävä Twentyfivesevenehundred-aktiivi Juha Wahlsten kertoo.

Burn & Chill muuttaa osan Kemiön keskustasta väliaikaiseksi moottoriradaksi lauantaina 29.9. Vauhdikkaimpaan tarjontaan kuuluvat driftausesitykset ja stunttiajot moottoripyörällä, tunnelmallisempaan rekkashown valot illemmalla. Sokerina pohjalla on kaikille avoin kolmen tunnin mittainen burnoutkisa, jossa mopojen, moottoripyörien ja tietysti autojen kuljettajat saavat sutia asfaltilla niin paljon kuin sielu kahden vedon aikana sietää. 

Tapahtuma-alue sijoittuu Wuorion läheiselle Mestarintielle. Tie tulee tapahtuma-aikana olemaan suljettu muulta liikenteeltä. Turvallisuuteen on myös muilta osin panostettu huomattavan paljon. Lisäksi tapahtuma on alkoholiton.

– Meillä on erillinen safety car, eli turva-auto, jolla rataa tarkistetaan jatkuvasti. Pitäähän kaiken olla kohdillaan kun esimerkiksi moottoripyörä helposti kiihtyy 150 kilometriin tunnissa, Wahlsten selvittää.

MOOTTORIPYÖRÄSTUNTTEJA ajaa Niko Säkkinen, joka pitää hallussaan Suomen ympärikeulimisen ennätystä. Säkkinen päivitti edellisen ennätyksensä tänä vuonna, kun hän ajoi 766 ympyrää etupyörä ilmassa.

Drifting-näytösajoja tekevät aivan äskettäin SM-tittelillä kruunattu Heinonen Drift Team sekä TWF Drift Crew – Wahlstenin mukaan kumpikin lajinsa kärkeä. Drifting-esityksessä nähdään komeita sivuluisuja, kumin savua ja taitavaa autonhallintaa.

Paikallista osaamista edustaa Johan Fabianssonin tinkimättömällä asenteella rakennettu Opel Kadett. Tiukkakuntoisen auton omistaja tekee kolme burnoutesitystä päivän aikana.

Lapsille on pomppulinna ja kasvomaalausta. Laulavana kaksikielisenä juontajana toimii Jussi Lindberg.

PERINTEITÄ vaaliville auton harrastajille vinkattakoon, että ’35-mallinen Ford Tudor hot rod on mukana tapahtumassa näyttelyautona.

– Muutkin harrasteajoneuvot ovat tervetulleita. Tiedän, että saarelta löytyy monta kiinnostavaa jenkkirautaa ja muuta ajopeliä. Jos tekee mieli osallistua, niin se onnistuu ilman muuta, Wahlsten sanoo.

JÄRJESTÄJIEN taholta toivotaan, että tapahtumassa viihtyvät kaiken ikäiset ja ettei moottoritapahtumaan liittyvät äänet häiritsisi lähialueilla asuvia. Tavoitteisiin kuuluu myös halu näyttää, ettei hauskanpitoon ja villimmänpuoleiseen menoon tarvita alkoholia.

– Twentyfivesevenhundredin linjauksiin kuuluu nollatoleranssi alkoholia kohtaan. Emme saarnaa siitä – tärkeintä on viestittää, etteivät moottoriajoneuvolla ajaminen ja alkoholi kuulu yhteen. Se miten haluaa viettää iltaansa vaikkapa ruotsinlaivoilla tai ravintolassa on jokaisen oma asia, Wahlsten täsmentää.

Järjestelyt ovat hänen mukaansa sujuneet mutkattomasti aivan alusta lähtien. Moni sponsori on lähtenyt mukaan ilman suurempia ylipuhumiskampanjoita ja kuntakin on ensi puhelusta lähtien osoittanut myötämielisyyttä.

– Kone Wuorio, jonka pihaa saamme lainata, oli mukana heti. Sieltä jopa kysyttiin jos tarvitsemme lisätiloja. Suhtautuminen kunnan taholta on ollut saman henkistä, Wahlsten lisää ja kiittää erityisesti teknistä johtajaa avusta ja tuesta.

– Ainakin valmistelujen helppous ja monen paikallisen positiivinen asenne viittaa siihen, että tapahtumalla on tilausta. Toivotaan että vastaanotto on hyvä ja että sää pysyy kauniina.

TAPAHTUMAN NIMI Burn & Chill kertoo myös jonkin verran järjestäjäkerhon yleisistä arvoista. Chillillä tarkoitetaan rentoa yhdessä oloa.

– Talleilla hengailu on mielestäni vähintään yhtä tärkeää kuin auton ruuvailu. Autot tulevat ja menevät, mutta talleilla tavatut kaverit pysyvät hyvässä lykyssä ystävinä paljon kauemmin.

Twentyfivesevenehundred Motorsport on Kemiönsaarella toimiva moottorikerho.

Teksti: Sam Cygnel. Kuvat: Sam Cygnel, Tiia-Mari Taipalmaa, Jere Salonen.

wahlsten_burnchill

Juha Wahlsten