Boda otti kotona täyden pistepotin

jensskog

Jens Skog - tyytyväinen hienosta voitosta.

FC Boda kohtasi kauden viimeisessä kotiottelussaan Rauman Pallo Iirojen. Ennen taistoa vierailijat majailivat sarjataulukossa kolmannella sijalla, kun taas punamust löytyivät yhdeksänneltä sijalta.

Ottelua oli pelattuna ainoastaan kuusi minuuttia, kun Pallo Iirojen Juho Patola iski kamppailun avausosuman ja Boda oli heti taistelussa alakynnessä.

Boda yritti maalin jälkeen ottaa pallon haltuunsa, kun taas Pallo Iirot haki vastaiskuja. Huippupaikkoja ei saatu aikaan kun vasta puolituntista lähestyttiin, silloin Bodan nuori lupaus Markus Kuivala tarjoili kotiyleisölle unelmavedon. Reilusta 30 metristä hän tykitti sellaisen pommin, joka yllätti Pallo Iirot ja joukkueen maalivahtia etunenässä täydellisesti ja lukemat oli 1-1.

Pallo Iirot ei kuitenkaan antanut kotijoukkueen nauttia tilanteesta kauan, kun joukkueen maalikuningas Patola, ainoastaan minuutteja myöhemmin pisti vierailijat taas etupenkkiin päivän toisella ja kauden 12 osumallaan.

Reilut 40 minuuttia oli pelattuna, kun Kuivala ja Fredrik Börmanin seinäpeli antoi ensimmäiselle mainitulle laukaisupaikan. Kuivala näytti että hänen tykinsä ruuti oli päivän kunniaksi kuiva. Hänen painava laukauksensa suuntautui kuitenkin suoraan poikkiputkeen ja Pallo Iirot säästyivät tällä kertaa takaiskulta.

Juuri ennen puoliaikaa, Boda onnistui kuitenkin tasoittamaan kamppailua. Joukkueen kapteeni, Jens Skog luki matalam vapaapotkun erinomaisesti ja antoi sen mennä hänen ohitseen. Peliväline saapui suoraan Jimmy Röblomin syliin, joka ongelmitta pisti sen verkon perukoille. Tilanteessa 2-2 joukkueet lähtivät myös puoliajanviettoon.

TOINEN PUOLIAIKA alkoi täydellä vauhdilla ja maalipaikkoja rakennettiin molempiin päihin. Eraldi Gjondedaj teki huipputorjunnan lähietäisyydestä tulleen laukauksen jälkeen puoliajan ensimmäisillä minuuteilla.

Ainoastaan minuutteja myöhemmin on Bodan vuoro rakentaa läheltä pitää tilanteen, kun Röblom pelattiin läpi toisessa päädyssä. Laukaus ei kuitenkaan löytänyt tiensä Pallo Iirojen veskarin ohitse. Minuutteja myöhemmin, kotijoukkueen Ahmed Al-Shekhli osoitti taitonsa, kun hän kylmän viileästi toi oikealta pallon rangaistusalueelle, vei vielä maalivahdin kuppi Gevalialle ennen kun hän laittoi pallon Pallo Iirojen tyhjään verkkoon, 3-2 Bodalle, joka ensimmäistä kertaa otti ottelussa johtopaikan.

Maalin jälkeen, Pallo Iirot otti tahtipuikon itselleen. Noin tunti oli pelattuna kun he rakensivat oikealta hyvän maalitekopaikan. Raumakärki pisti pallon Gjondedajn ohitse, mutta Markus Dahlbom ilmestyi maaliviivalle ja pelastavana enkelinä poisti pallon vaarapaikasta ja varmisti samalla että tuloksella 3-2 lähdettiin viimeiselle puolituntiselle.

Kello lähestyi viimeistä varttia, kun kotijoukkue sai vapaapotkun vasemmalta hyökkäyssuunnassa. Börmanin vapaapotku suuntautui kohti rangaistuspotkupilkkua, kun Pallo Iirojen pakki puski pallon kohti omaa maalia. Kaarrepallo meni yli joukkueen oman vereäjävartijan ja maaliin. 4-2 Bodalle, joka otti vankan otteen ottelun pisteistä.

80 minuuttia oli pelattuna kun Röblom sai huippupaikan tappaa ottelua. Puolittaisessa läpiajossa hänen laukauksensa suuntautui kuitenkin suoraan maalivahtia kohti.

Varsinainen peliaika oli lähes täynnä, kun Börmanin vapaapotku taas kerran pisti Pallo Iirojen puolustusta koville. Arthur Lundström oli pienen flipperin jälkeen ensimmäisenä pallossa ja pisti sen verkon puolelle, 5-2 Bodalle, joka tuloksella otti kauden viimeisestä kotiottelusta täyden pistepotin.

BODAN PARHAAKSI pelaajaksi valittu Markus Kuivala oli iloinen että joukkue pystyi tarjoamaan kotiyleisölle voiton kauden viimeisestä kotiottelusta.

– Aloitimme hieman heikosti, mutta ensimmäisen maalin jälkeen, peli aukesi meille. Tuntuu parin rankemman ottelun jälkeen hyvältä voittaa, Kuivala toteaa.

Seuraavan ottelunsa Boda pelaa 30.9 klo 14.00 Kaarinan keskuskentällä KaaPoa vastaan.