Bjärkakselle aurinkopaneelit

Bjärkas Golf kuuluu niihin yrityksiin saarella, jotka ovat asentaneet aurinkopaneelit. Bjärkaksen neljään rakennukseen on asennettu 236 paneelia, joiden yhteinen teho on 70 kWh.

Magnus Bergholm on jo pitkään ollut kiinnostunut energiaratkaisuista. Hän esittelee wattimittaria, josta voi seurata energiantuotantoa.

- On mielenkiintoista, että paneelit tuottavat sähköä vaikka aurinko ei paistaisi.

Osa energiasta varastoidaan jo pitkään tilalla olleeseen kuuden kuution tankkiin, osa johdetaan betonilattioiden lämpökaapeleihin. Bergholm kertoo, että energiantuotannosta suurin osa tarvitaan tilalla. Oikein aurinkoisina päivinä ylimääräistä energiaa ehkä joudutaan myymään vaikka myynti ei taida olla kovin kannattavaa.

Energiaa tarvitaan mm tilan majoituksen ja ravintolatoiminnan jääkaappeja ja pakastearkkuja varten. Bergholm sanoo, että talous tietenkin on vaikuttanut paneelien hankintapäätökseen. On arvioitu, että panelit maksavat itsensä takaisin paljon ennen takuuajan umpeutumista. Talouden ohella ympäristönäkökantakin on tärkeä. 

- Meille ympäristöystävällinen ratkaisu on tärkeä. Toivottavasti vieraillemmekin.

Björkas Golfia hallinnoivat Fredrik ja Linda Bergholm. Kun Ilmoituslehti kävi, paikalla oli Fredrikin isä Magnus.

Teksti & kuva: Sam Cygnel/IS

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram