Avustusta vakituista asumusta havitteleville mökkiläisille

500_artikel_0007579r

Elinkeinolautakunta päätti eilen kannustaa vapaa-ajan asumuksen muuttamisesta vakituiseksi haaveilevia mökkiläisiä 500 euron kartoitusseteleillä. Seteli on tarkoitettu ammattimaisen rakennussuunnittelijan palkkaamiseen. On pantu merkille, että kiinteistöjä yhä enemmän haluttaisiin hyväksyttävän vakituiseen asumiseen. Kun anomuksia ennen tapasi olla viitisen kappaletta vuosittain, niitä on nykyään ollut 10-15. Tietenkin kuntaa kiinnostaa mahdollisuus värvätä uusia kuntalaisia. Kiinteistöasia on noussut esille useissa yhteyksissä viime vuonna.

Lautakunta keskusteli pitkään ja hartaasti asiasta. Paikalla asiantuntijoina olivat tekninen johtaja Ralf Nyholm ja tarkastaja Dan Renfors kertomassa asiaan liittyvästä byrokratiasta. Prosessiahan ohjaavat maankäyttö- ja rakennuslaki, kunnan oma rakennusjärjestys ja kyseisen alueen kaavoitus. Tiettävästi prosessia rakennusjärjestyksen kohdalta ollaan helpottamassa ja nopeuttamassa.

Rakennussuunnittelija selvittää mitä rakennukselle olisi tehtävä, jotta se kelpuutettaisi ympärivuotiseen asumiseen. Kiinteistönomistaja saa tietää paljonko muutostyöt tulisivat maksamaan ja miten tekniselle lautakunnalle osoitettava poikkeuslupa haetaan.

Seteliä anotaan kehittämisosastolta kirjallisesti (miel. sähköpostitse). Tehtävistä toimenpiteistä laaditaan lista ja rakennussuunnittelijan palkkiosta liitetään kuitti, jotta summa voitaisiin maksaa. Kuluvan vuoden budjettiin on varattu rahaa 20:een seteliin. (IS)

Copyright © Annonsbladet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram